MOTKE I PALICE: Meštani Lužana ‘zarobili’ kontrolore krađe struje

Struja
sxc.hu/Mattox

Grupa meštana sela Lužane skoro sat i po držala je "zarobljene" kontrolore niške Elektrodistrubucije koji su došli u ovo aleksinačko selo zbog kontrole krađe struje, potvrđeno je "Blicu" u ED Niš.

 

Kontrolore je linča spasila policija koja će protiv jednog meštanina podneti krivičnu prijavu zbog napad na službeno lice u vršenju dužnosti.

Rukovodilac sektora za upravljanje u ED Niš Dragoslav Pavlović kaže da je do incidenta došlo, nakon što su kontrolori pokušali da isključe struju jednom meštanu kod koga je utvrđeno da je krao struju.

– Po novom sistemu rada upućujemo mini busom grupu od 15 kontrolora u neko mesto koji tokom celog dana vrše krontrole krađe struje. U 12.35 sati oni su došli u Lužane i krenuli na radne zadatke. Kod jednog meštanina je na tavanu otkrivena račva kojom je struja preusmeravana mimo strujomera, što je očigledan slučaj krađe struje. Kada su po zakonu pokušali da mu je isključe, okupila veća grupa meštana koja je im to nije dozvolila. Došlo je do verbalnog sukoba, a jednog od radnika su uhvatili za lice. Ta grupa nasilnika je počela da ljulja autobus pokušavajući da ga okrene, ali je onda došla policija i situacija se smirila. Na licu mesta je bio i direktor ED Darko Bulatović – kaže Pavlović.

‘MALA SRPSKA SVETA GORA’: Manastiri Ovčarsko-kablarske klisure pravo blago

On kaže da je stvorena prava atmosfera linča jer su pojedini meštani u rukama imali motke i improvizovane palice, ali na sreću nije bilo fizičkih nasrtaja tako da niko nije ni povređen. Bulatović je došao da se lično uveri šta se dešava jer je incident trajao više od sat vremena, ali ni on nije napadnut.

– Najoštrije osuđujemo ovakvo nasilje nad našim radnicima koji samo rade svoj posao na sprečavanju krađe struje. Policija će procesuirati one koji su nasrnuli na kontrolore a ED Niš će pokrenuti svoje procedure za sankcionisanje krađe struje protiv počinlaca – kaže Pavlović.

U niškoj policiji potvrđeno je samo da je jedan meštanin negodovao kada su dva radnika EPS-a postupala po nalogu za isljučenje struje zbog krađe pa je došlo do verbalnog sukoba. On nije dozvolio isključenje struje pa je pozvana policija koja je podnela krivičnu prijavu protiv njega zbog napada na službeno lice u vršenju službene dužnosti.