MUNJEVITA AKCIJA RUSKIH SPECIJALACA: Policija ih hapsi NA SPAVANJU zbog sumnje da organizuju napade! (VIDEO)

Hapšenje
print screen/youtube.com/ Ruptly

Tajna akcija je sprovedena u dva grada, a mediji pišu da su uhapšeni muškarci planirali terorističke akcije tokom Svetskog prvenstva u Rusiji.

 

Policija je objavila video iz Sankt Peterburga koji prikazuje dramatično hapšenje sedmorice muškaraca zbog sumnje da su bili u kontaktu sa regruterima terorista. Muškarci su uhvaćeni na spavanju i većina je bila samo u donjem vešu kada su upale snage Ministarstva unutrašnjih poslova i tajnih agenata FSB .

Trojica muškaraca su uhapšena, a jedan je ubijen kada su obaveštajci razbijali terorističku ćeliju Islamske države u gradu Rostov na Donu, nedaleko od Volgograda.

Radi se o dvojici 21-godišnjaka iz Azije koji su se pripremali za teroristički napad u Sankt Peterburgu, a istražitelji su rekli da će i ostali biti zadržani u istražnom zatvoru.

Grupa je optužena da je komunicirala sa regruterom terorista putem aplikacije Telegram mesindžer, koja je u Rusiji u procesu blokiranja. Oni su čekali da ih regruteri pošalju na trening za teroristički napad.

– Vođa terorističke ćelije aktivirao je eksplozivnu napravu i pritom poginuo, ali su preostala trojica uhapšena – saopštio je FSB i dodao da se radi o muškarcima koji su sledili naredbe pripadnika Islamske države u Siriji.

Oružje, municija i improvizirane eksplozivne naprave koje su planirali da koriste u napadu na regiju Rostov policija je oduzela od tri člana islamističke ćelije, kao i uređaje za komunikacija i elektronke uređaje u kojima su bili pronađeni teroristički propagandni materijali. FSB je saopštio da su teroristi identifikovani kao glavna pretnja Svetskom prvenstvu.loading...