MUP CRNE GORE: Nema izmena u proceduri prelaska granice za građane Srbije

Policija
Freedigitalphotos.net/patrisyu

Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore saopštilo je danas da se pravila za ulazak u tu državu iz Srbije nisu promenila i da građani Srbije mogu ući sa ličnom kartom ili pasošem, vozačkom dozvolom i potvrdom o predaji dokumenata za produženje registracije vozila.

 

– U režimu prelaska državne granice iz Srbije u Crnu Goru ništa se nije promenilo u odnosu na prethodni period, shodno sistemu reciprociteta kada je ulazak iz Srbije u Crnu Goru i obrnuto u pitanju – naveo je MUP Crne Gore.

Beogradski mediji su danas preneli da je nekolicina putnika vraćena sa granice, jer im navodno nije priznata potvrda o produžetku važenja roka trajanja saobraćajnih dozvola i registarskih tablica

MUP Crne Gore je potvrdio da određenom broju ljudi nije dozvoljen ulazak iz Srbije u Crnu Goru, ali kako je obrazloženo, te osobe nisu ispunile uslove propisane zakonima o graničnoj kontroli i o strancima.

Prema navodima crnogorskog MUP-a, ukoliko bude promena odluka o dokumentaciji koja je potrebna za prelazak državne granice, javnost će o tome biti blagovremeno obaveštena.loading...