MUP: U sedam opština vanredna situacija zbog poplava, NEMA OPASNOSTI po živote građana

Pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije, sa ostalim službama zaštite i spasavanja, prate situaciju na terenu i u skladu sa najavama Republičkog hidrometeorološkog zavoda preduzimaju sve operativne i preventivne mere na odbrani od poplava. 

Beta

Vanredna situacija izazvana poplavama proglašena je na teritorijama opština Ivanjica i Aranđelovac, kao i na delu teritorije opština Čačak, Raška, Požega, Smederevska Palanka i Velika Plana, a u ovom trenutku nema opasnosti po živote gradjana, potvrđeno je danas agenciji Beta u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP).

U Aranđelovcu su tokom noći pripadnici Vatrogasno-spasilačkih jedinica MUP-a Srbije evakuisali pet osoba iz dve kuće koje su bile ugrožene poplavama, dok je u opštini Kosjerić stanje normalizovano pošto je juče tokom popodnevnih časova došlo do začepljenja atmosferske kanalizacije u samom Kosjeriću i propusta vode u mesnim zajednicama Galovići i Brajkovići.

Pripadnici Sektora za vanredne situacije u otklanjanju posledica poplava trenutno pumpama izvlače vodu iz poplavljenih domaćinstava, uklanjaju stabla koja remete normalno funkcionisanje saobraćaja i sa predstavnicima lokalnih samouprava preduzimaju sve mere za normalno funkcionisanje u mestima u kojima je pala veća količina kiše – naveo je MUP.

Dodaje se da pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije, sa ostalim službama zaštite i spasavanja, prate situaciju na terenu i u skladu sa najavama Republičkog hidrometeorološkog zavoda preduzimaju sve operativne i preventivne mere na odbrani od poplava.loading...