MURAL ZA PONOS BEOGRADA: Ko god vidi zgradu u naselju Nova Galenika OSMEH mu se vrati na lice (FOTO)

Predsednik gradske opštine Zemun Dejan Matić, direktor JKP „Javno osvetljenje” Aleksandar Cincar Popovski, direktorka Doma zdravlja „Zemun” dr Aleksandra Cvetković i direktor KBC „Zemun” dr Dragoš Stojanović obišli su stambeni objekat u Ulici Vere Dimitrijević 31, u naselju Nova Galenika, na kome je oslikan mural posvećen zdravstvenim radnicima, saopšteno je iz Opštine Zemun.

Wikipedia/Vladimir Boskovic

Oni su tom prilikom zahvalili vrednim autorima, članovima Udruženja „Glas mladih Zemuna”, koji su za samo šest časova svojim likovnim delom ulepšali ovo naselje.

Predsednik opštine Dejan Matić istakao je da ovaj mural, na jedan iskren i dirljiv način, prikazuje zahvalnost građana zdravstvenim radnicima.

Beoinfo

– Bilo bi lepo da svi krajevi Srbije na ovakav način pokažu zahvalnost za sve ono što su lekari, medicinske sestre i svi koji učestvuju u lečenju i zbrinjavanju pacijenata radili danima i noćima u zdravstvenim ustanovama kako bi pomogli našim sugrađanima zaraženim virusom korona. Potrudićemo se da i ostali delovi naše opštine dobiju ovakav mural – rekao je Matić i uputio zahvalnost mladima koji su dali nemerljiv doprinos izradom ovakvih umetničkih dela, kao i građanima na aplauzima koje svako veče upućuju zdravstvenim radnicima.

Direktori Doma zdravlja „Zemun” i KBC „Zemun” zahvalili su članovima Udruženja „Glas mladih Zemun”, uz napomenu da ovakva dela daju novu energiju i snagu svim zdravstvenim radnicima.

Veličina murala je 3 x 3,5 metara, a za izradu su korišćene najkvalitetnije boje koje su otporne na sve vremenske uslove. Na muralu je prikazan Supermen koji salutira zdravstvenim radnicima.