MUZIKA DA, DROGA NE! “Egzit je vrhunski festival i može biti JOŠ BOLJI bez dodatnih supstanci”

Apel posetiocima Egzita.

BETA

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar pozvao je danas posetioce Egzit festivala, koji se održava u Novom Sad, da uživaju u muzici, ali bez konzumiranja droge i psihoaktivnih supstanci. 

Egzit je vrhunski festival i može biti još bolji bez korišćenja droge i psihoaktivnih supstanci. Apel je da može da se uživa u muzici i festivalu bez dodatnih supstanci – rekao je Lončar za televiziju Prva povodom početka akcije “Muzika da, droga ne”, koju su Ministarstvo zdravlja i Vladina Komisija za borbu protiv narkomanije u školama pokrenuli uoči Egzita.

Ankete pokazuju da je dve trećine posetilaca Egizta iz zemalja EU imalo dodir sa drogom, a iz bivše Jugoslavije njih 47 odsto, rekao je ministar zdravlja Srbije.

Lončar je apelovao na roditelje da “otvore oči i ne stavljaju stvar pod tepih”, jer kako ističe, istinu je bolje saznati na vreme, kakva god da je.

Lončar je kazao da roditelji treba da znaju razloge zašto njihova deca probaju drogu, odnosno da li to rade da bi ušli u neko društvo, iz dosade usled nedovoljne fizičke aktivnosti, ili zbog porodičnih problema.

Roditelji da isprate gde i sa kim idu njihova deca, šta rade na tim mestima. Nek pogledaju istini u oči i nek vode računa, a kada nešto posumnjaju treba da pričaju sa njima – rekao je Lončar.

Dodao je da je dovoljno primetiti promene u ponašanju deteta da bi se ispitalo da li za to postoji mnogo načina.loading...