MUZIKA KOJA SE SLUŠA SRCEM: “Genezis” Veljka Kuzmančevića pred beogradskom publikom (VIDEO)

Veljko Kuzmančević
Promo

U četvrtak 21. decembra u 20h na velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu, kompozitor Veljko Kuzmančević predstaviće svoje novo delo - koncert pod nazivom “Genezis”.

 

U skladu sa svojim prepoznatljivim autorskim radom, Veljko Kuzmančević nastavlja da stvara instrumentalnu muziku kojoj ćemo moći da se prepustimo u delu “Genezis”.

Glavnu “ulogu” na koncertu Veljko će dati simfonijskom orkestru “Mesečeva harmonija“, dok će svojim glasom atmosferu na koncertu oživeti glumica Jelena Gavrilović, a plesom baletski igrač Željko Grozdanović.

Koncert “Genezis” govori o metaforičkoj smrti kulture. Kulture koju neko mora da odbrani i sačuva, a upravo to pokušaće Veljko Kuzmančević na daskama Narodnog pozorišta.

“Genezis”, baš kao prva knjiga Mojsijeva po kojoj je i dobio ime, počinje u tami, mistično i tiho, da bi se tokom trajanja koncerta osetilo kako se kultura oživljava i budi, kako joj tonovi i note unose dah i pokreću puls, a sve to prati igra svetlosti koja svoju kulminaciju dobija na samom kraju koncerta uz fuziju sve intenzivnijih zvukova, glasova i igre. 

– Kultura treba da bude dostupna svima, pa je tako “Genezis” muzika za svaku publiku, poput filmske muzike, spoj komercijalnog i klasičnog, muzika koja se sluša srcem – rekao je Veljko Kuzmančević, kompozitor i autor dela.

“Genezis” će se naći na redovnom repertoaru Narodnog pozorišta u Beogradu.