NA EVROPSKOM PUTU: Tači i Haradinaj aktivirali grupu koja će raditi na izradi Statuta ZAJEDNICE SRPSKIH OPŠTINA

kosovski parlament
Printscreen

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj i predsednik Hašim Tači danas su ponovo aktivirali rukovodeću grupu koja će raditi na predlogu Statuta Zajednice srpskih opština (ZSO).

 

Izrada Statuta će biti transparentan i sveobuhvatan proces koji će se sastojati od tri radna mehanizma. Rukovodeća ekipa, komiteti za primenu i Nacionalna konsultativna grupa, koji će garantovati uključivanje celog političkog spektra, civilnog društva i drugih društveno relevantnih mehanizama – navodi se u današnjem saopštenju Vlade Kosova.

U proces će biti uključeni i međunarodni mehanizmi koji su pomagali Kosovu u svim fazama i to će “biti značajan korak za Kosovo na njenom putu ka evroatlanskim integracijama”.

Finalni predlog Statuta zajedno sa direktivom će biti dostavljen Ustavnom sudu kako bi se obezbedilo da bude u punoj saglasnosti sa Ustavom Republike Kosova. Ovim korakom Kosovo ispunjava još jednu međunarodnu obavezu dokazujući opredelenje na njenom evroatlanskom putu – navodi se u saopštenju Vlade Kosova.loading...