Na Instagramu se pojavio jedan SNIMAK IZ SOMBORA… Komentari ispod njega su NAJVEĆI PORAZ SRBIJE IKADA (VIDEO)

Sombor
Printscreen Instagram/natgeo

Na profilu "Nacionalne geografije" na Instagramu pre dva dana objavljen je video-snimak koji je nastao pokraj jednog sela u Somboru. Video-snimak, koji prikazuje staru, trošnu kuću oko koje divlja sneg, dvojicu muškaraca koji beže od zime i ženu s detetom, pogledalo je milion i po ljudi, a onda su usledili i komentari... Komentari koji su najveći poraz Srbije u čitavoj ovoj tužnoj priči.

 

Mnogima nije bilo jasno o čemu se radi u video-materijalu (jedino što se jasno čuje u snimku, čak i za one koji razumeju srpski su provke), a u opisu je bilo rečeno samo ime autora snimka i da je nastao u Somboru.

Ipak, uskoro su usledili komentari… Mnogima je pejzaž bio vrlo zanimljiv, nekima se čak i dopao “rustični” izgled kuće, a treći su pisali da ne razumeju poentu snimka. Ali onda su se pojavili uvredljivi komentari na račun Srbije.

– Ja sam bio prošle godine. Tamo te mogu ubiti za 10 evra. Beograd je ok, kao i Novi Sad. Ali, treba se držati u centru i zaobilaziti noćne klubove – glasio je jedan komentar. 

– National Geographic pokazuje kako se u Srbiji tretiraju izbeglice, smeštaju ih u hladna skladišta, stare kuće i ophode se prema njima kao prema životinjama. Jer za Srbe nisi čovek ako nisi Srbin – komentarisao je drugi.

Stranica National Geographic je tagovala fotografa Muhameda Muheisena koji je Pulicerom nagrađivani novinar i osnivač međunarodne organizacije koja pomaže izbeglicama. Fokus njegovog rada su izbeglice i on već više od deset godina dokumentuje njihove potresne priče širom sveta. 

Komentari o “Srbima kriminalcima“ koji “decu teraju na sneg bez jakne“ su se nastavili. 

U raspravu su se uključili i naši ljudi, kao i oni koji su ikada posetil inašu zemlju.

– Ovo kao da je kuća koju vrlo dobro znam u romskom naselju u Bačkom Monostoru. Nekada je tamo živela žena sa klincima, ali su napustili ovaj objekat. Ne znam šta hoće autor snimka. Odabrao je najgoru kuću za snimanje – napisao je neko.

– Legenda kaže da su se sve izbeglice uselile u Srbiju i da ih NG ne može više nigde u svetu naći. Jezivo ili sramota za NG da ovako predstavlja Srbiju. Srbija je mnogo više od ovoga, prelepa zemlja s ljubaznim ljudima i najboljom hranom – dodao je drugi korisnik.

– Zašto prikazujete samo ovakve snimke Srbije? Ispada da po vama Srbija ništa više interesantno nema da pokaže, što zaista nije tačno. Neko ko nikada nije bio ovde, a prati vas, verovatno misli da je u Srbiji jad i beda. Molim vas pokažite malo prave lepote – zamolio je jedan komentator.

Ostaje nam samo da se nadamo da će i neko iz Nacionalne Geografije pročitati ovo i uslišiti molbe.loading...