“Na nacionalnim televizijama zabranjeni svi koji DRUGAČIJE MISLE”

U kampanji bojkota predstojećih izbora u Srbiji, predsednik Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović izjavio je tokom obilaska sela Dublje u opštini Bogatić, kod Šapca, da vlast gradjane i celo javno mnjenje "drži u stanju hipnoze", jer su uskraćene osnovne informacije o realnom stanju u zemlji.

printscree/youtube

“Aleksandar Vučić se na televizijama sa nacionalnom frekvencijom za mesec dana pojavio 793 puta. To je 26,4 puta dnevno. U tom istom periodu niko od lidera opozicije se nije pojavio u ovim medijima ni jedan jedini put”, naglasio je Zelenović, a navodi u saopštenju.

On je kazao da “medijska tortura počinje u jutarnjim programima u kojima učestvuju kvazi-novinari, plaćeni analitičari i funkcioneri vladajuće stranke koji govore jezikom netolerancije”.

“Oko podneva se pojavljuje Vučić na nekom dogadjaju ili vanrednoj konferenciji za novinare, i u svojstvu predsednika države izgovara najteže uvrede i neistine ne samo na račun opozicije, već se agresivno obračunava i sa novinarima koji mu postave neugodno pitanje, ili se obruši na neku javnu ličnost koja se osmeli da na društvenim mrežama iznese bilo kakav kritički stav”, kazao je Zelenović.

On je naveo da nakon toga do ponoći sledi “beskrajno ponavljanje i repriziranje njegovog nastupa na svim nacionalnim televizijama i u svim dnevnicima”.

“Uz to, na svakih nekoliko dana u udarnim terminima gradjani imaju prilike da prate njegove eskluzivne intervjue uživo. I tako svaki dan – i za Novu godinu, i na Uskrs, i kada pobedjuju košarkaši ili odbojkašice”, rekao je Zelenović.

On je naglasio da nije presudno da li će opozicija po vremenu parirati Vučiću, već da je suština u, kako je istakao, tome da gradjani imaju pravo da čuju drugačije mišljenje.

“Na medijima su zabranjene sve javne ličnosti koje nisu po volji režima. Gradjani godinama ne mogu da čuju i vide akademike poput Ljube Simovića ili Matije Bećkovića, ekonomiste poput Milojka Arsića, Miodraga Zeca, Danice Popović, glumce poput Nikole Koja ili Nikole Đurička, novinare kao što su Sloba Georgiev ili Olja Bećković”, rekao je Zelenović.

On je naveo da će se govoriti o izborima onda kada ljudi “prestanu da budu šikanirani zbog svog mišljenja, kada ih ne budu ucenjivali, kao i kada Srbija bude mogla da čuje one koji drugačije misle”.

“Do tada izbora u Srbiji nema, pa samim tim u nečemu što ne postoji ne možemo ni da učestvujemo. Naša obaveza je da se izborimo za pravo da se čuje drugačije mišljenje”, zaključio je Zelenoviću selu Dublje.