NA OVO SE ČEKALO 19 GODINA: Ambasador SAD izrazio SAUČEŠĆE porodicama poginulih u NATO bombardovanju

Američki ambasador Kajl Skot danas je u Beogradu izrazio saučešće porodicama poginulih u ratovima 90-ih, uključujući i one koji su stradali u vazdušnim napadima NATO snaga 1999. godine.

Bombardovanje
Wikipedia

Skot je rekao da su se 90-ih godina vlade SAD i Srbije našle na suprotnim stranama, ali da je to deo “zajedničke istorije”.

– Na taj period gledamo kao na trenutno skretanje sa dugogodišnjeg puta savezništva i prijateljstva među našim državama – rekao je Skot.

On je rekao da su u balkanskim ratovima 90-ih godina, hiljade nevinih civila poginule “u bezumnom ratnom nasilju” i dodao da je danas blizu mesta na kojem je zalutala NATO bomba 1999. “tragično ugasila tri nedužna života”.

– Izražavam saučešče porodicama poginulih u ratovima iz devedesetih, uključujući i one koji su stradali u vazdušnim napadima NATO snaga 1999 – rekao je Skot.

Ambasador SAD danas je zajedno sa pomoćnikom gradonačelnika Andrejom Mladenovićem položio venac na spomenik američkoj doktorki Rozali Sloter Morton koja je pomagala Srbiji u Prvom svetskom ratu, u sklopu obeležavanja 100. godišnjice njegovog završetka.

Američki ambasador je rekao da s gradom Beogradom s ponosom obeležava kraj “rata koji je doneo neizrecivu patnju i opustošio čitav evropski kontinent u parku koji je poneo ime Amerikanke koja je posvetila svoj život pomaganju Srbima i Srbiji da opstanu”.