NA OVO SE ČEKALO 62 GODINE: Žena zbog koje je DEČAK LINČOVAN priznala da je lagala! (UZNEMIRUJUĆ SADRŽAJ)

Emet Til
Dnevno.rs/Kolaž

Linčovanje afroameričkog dečaka slučaj je o kojem ceo svet govori, naročito ovih dana kada se pokazalo da je Emet Til nastradao zbog laži jedne žene.

 

Emet Til, foto: Dnevno.rs/Kolaž – Wikipedia/Mamie Till Bradley

Emet Til imao je 14 godina tog avgusta 1955, kada je došao iz Čikaga u Mani, mali gradić u Misisipiju. Bio je u poseti rođacima. Počinio je grešku za koju nije ni bio svestan da će ga koštati života. Obratio se 21-godišnjoj Karolini Brajant, devojci koja je bila vlasnica obližnje samoposluge.

Nekoliko noći kasnije, Emeta su oteli Karolinin suprug Roj i njegov polubrat. Upucali su ga i pretukli do neprepoznatljivosti, vezali su mu metalni ventilator oko vrata i bacili ga u reku. Emetovo telo pronađeno je tri dana kasnije. Po majčinoj želji sahranjen je sa otvorenim sandukom, kako bi ceo svet video otečeno, unakaženo lice deteta.

 

Emet Til, foto: Wikipedia/Chicago Defender

Na suđenju Brajantu i Milamu nije se desilo ništa neočekivano – Karolina je svedočila da ju je Emet uhvatio i da joj je pretio. Bela porota je brzo oslobodila njenog supruga i njegovog polubrata.

Međutim, 31. januara ove godine istoričar Timoti Tajson objaviće knjigu “Krv Emeta Tila”. Specijalno za potrebe ove knjige, intervju je dala i Karolina Brajant Donam.

Taj deo o matlretiranju nije istina. Ništa što je taj dečak uradio ne može da opravda ono što mu se desilo – rekla je Karolina i dodala da saoseća sa Tilovom mamom.