NA OVO SU SVI ČEKALI! Vulin rekao ŠTA MISLI O KAZNI koju mora da plati

Ministar odbrane Srbije, Aleksandar Vulin izjavio je povodom presude kojom je novčano kažnjen jer Vojno-bezbednosna agencija nije odgovorila na zahtev CRTE po Zakonu o pristupu informacijama od javnog značaja, da će uvek stati na stanovište da "čovek koji radi za svoju državu, mora biti zaštićen".

Vulin
Beta

Organizacija civilnog društva CRTA (Centar za istraživanje, transparentnost i odgovornost) je tražila informacije o sukobu s policijom, u koji su bili uključeni Andrej Vučić, Predrag Mali i Vojna policija tokom Parade ponosa u Beogradu 2014. godine. Ministarstvo odbrane – VBA nije u roku predviđenim Zakonom dostavilo tražene informacije niti je donelo rešenje kojim je zahtev odbijen.

“VAŽNA PRESUDA KOJA ŠALJE PORUKU”: Vulin KAŽNJEN pred sudom, mora da PLATI I KAZNU I TROŠKOVE

Odgovarajući na pitanje poslanice Marinike Tepić u vezi te presude, ministar je ocenio da je “neshvatljivo” da neko traži da se objavi ime operativca VBA koji je sačinio zapisnik o incidentu tokom Parade ponosa 2014. godine u kojem su, pored pripadnika policije i Vojne policije, učestvovali Andrej Vučić i Predrag Mali.

– Ovde se traži da se preda kopija izveštaja, traži se ime operativca VBA koji je sačinio izveštaj koji sadrži i imena svedoka i šta su rekli da su videli u tom trenutku. To je potpuno neshvatljivo. Kako mislite da se vodi MUP, vojska ili BIA ako mislite da treba da objavljujemo imena naših operativaca – upitao je Vulin.

Ministar je rekao i da presuda Prekršajnog suda u Beogradu nije pravosnažna dok, kako je rekao, ne iskoristi pravo na žalbu.

– Sud je rekao da se zakasnilo sa odgovorom, ne opredeljuje se da li je prekršena neka norma ili ne. Sud je rekao da nije na vreme odgovoreno, to je razlog za kažnjavanje u prvom stepenu. Ja ću poštovati zakon i platiću kaznu ako i posle žalbe sud tako dosudi – dodao je Vulin.

Presudom Prekršajnog suda u Beogradu ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin je novčano kažnjen kao odgovorno lice u Ministarstvu odbrane – Vojno-bezbednosnoj agenciji (VBA), jer organizaciji Crte nije poslat odgovor na zahteve upućene po Zakonu o pristupu informacijama od javnog značaja.

Vulin je tom presudom novčano kažnjen sa 10.000 dinara i obavezan da plati 1.000 dinara troškova prekršajnog postupka.



loading...