Na jednom zabačenom brazilskom ostrvu rođena je prva beba u poslednjih 12 godina, pošto je jedna žena prekršila zabranu rađanja dece na tom ostrvu.

 

Devojčica koja je rodjena u subotu na jednom od ostrva arhipelaga Fernando de Noronja iznenađenje je za sve, uključujući roditelje, navodi agencija Frans pres.

– Majka, koja ne želi da bude identifikovana, porodila se kod kuće. Porodica je navela da nije znala za trudnoću – piše je u saopštenju lokalnih vlasti, preneo je list “O Globo”.

Arhipelag Fernando de Noronja sa svega oko 3.000 stanovnika, poznat po zaštiti životne sredine, ne dozvoljava rađanje dece, jer nema bolničko odeljenje za brigu o ženama i bebama tokom trudnoće i porođaja, piše “O Globo”.

Dodaje se da zato trudnice idu na kontinentalni deo Brazila, gde je najbliži veliki grad Natal, 365 kilometara pomorskim putem.

Neidentifikovana majka, koja već ima jedno dete koje je rodila na kontinentalnom delu, rekla je za “O Globo” da ovaj put “nije osetila ništa” tokom trudnoće.

Bi-Bi-Si (BBC) navodi, pozivajući se na lokalne medije, da se veruje da ona ima 22 godine.

Beba je kasnije odvedena u lokalnu bolnicu, a stanovnici slave rođenje deteta i nastoje da pomognu porodici, dodaje BBC.loading...