NA RESPIRATORU I MLADA TRUDNICA: Srpski doktor upozorio o ozbiljnosti situacije – OVO je jedino rešenje

Klinička slika pacijenata je mnogo teža. U ovom trenutku je apsolutno drastična slika koju vidimo na snimcima pluća, rekao je on Radioteleviziji Srbije.

printscreen/youtube.com/CGTN

U Kliničko bolničkom centru Dragiša Mišović se od korone leči 265 pacijata, od kojih su na intenzivnoj nezi 72, a na respiratorima je i jedna trudnica starosti 29 godina, koja je u prilično teškom stanju, izjavio je načelnik radiološke službe te bolnice Đorđe Lalošević.

Klinička slika pacijenata je mnogo teža. U ovom trenutku je apsolutno drastična slika koju vidimo na snimcima pluća, rekao je on Radioteleviziji Srbije.

Lalošević je istakao da postoji mogućnost da se koronom zaraze i oni koji su primili obe zone vakcine, ali da je njihova slika puno lakša, i kao primer naveo svog oca od 93 godine, koji je oboleo od kovida posle revakcinacije i leži u bolnici sa kliničkom slikom koja „nije tako loša“.

On je upozorio da bez vakcinacije 4,5 miliona građana Srbije neće moći da se pobedi korona, „već ćemo imati vrzino kolo i nećemo izaći odavde“.