NA SNAZI CRVENI METEOALARM: Ekstremno hladno do četvrtka, a onda SLEDI PREOKRET

sneg
Foter/ Sheila in Moonducks / photo on flickr

Peti ledeni dan u Srbiji donosi oblačno vreme i debeo minus!

 

Jutanja temperatura od -17 do -14, najviša dnevna od – 14 do -10 stepeni. Danas posle podne, tokom noći i sutra ujutru očekuje se u većini krajeva 5 do 10 cm novog snega. 

Jutarnja temperatura do četvrtka (12.01.) od -18 do -10°C, u planinskim predelima oko -20°C. Najviša temperatura do srede (11.01.) od -14 do -5°C (ledeni dani), u četvrtak od -2 do 3 °C.

Na snazi je još uvek crveni meteo alarm, a RHMZ je izdao upozorenje na snežne padavine i veoma niske temperature.

– Na području Beograda veoma hladno (ledeni dani). Jutarnja temperatura od -13 do -10°C, najviša od -10 do -5°C, od četvrtka temperatura u porastu – piše u saopštenju RHMZ.

Izdato je i hidrološko upozorenje. Na Tisi, banatskim vodotocima, donjim tokovima Dunava, Velike i Južne Morave, kao i na Jablanici i Toplici zabeležena je pojava delimičnog do potpunog ledostaja sa tendencijom povećanja gustine leda narednih dana.

Na gornjim tokovima Dunava, Save, Velike, Južne i Zapadne Morave, kao i na Mlavi, Peku i Timoku osmotren je priobalni led sa ledohodom od 10 do 60% širine rečnog korita. Narednih dana na ovim rekama se očekuje povećanje gustine leda.