NA SNAZI NARANDŽASTI METEOALARM: Evo kada nas očekuje opasno nevreme u Srbiji

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) izdao je najnovije upozorenje na obilne padavine koje će danas zahvatiti našu zemlju posle podne i uveče.

Grom Nevreme Kiša
Pixabay.com

Očekuje se nestabilno vreme sa pljuskovima i grmljavinom, a duvaće i jak vetar i padati grad.

Upozorenje koje je postavljeno oko 10 časova važi 12 sati, odnosno večeras do 21 sat i 49 minuta.

– U Srbiji i danas posle podne i uveče nestabilno sa pljuskovima i grmljavinom, lokalno obilnim padavinama (od 20 do 40 mm za kratak vremenski period, ponegde i više). U zoni pljuskova se očekuje kratkotrajno jak vetar i grad – stoji u najnovijem upozorenju RHMZ-a.

Srbija se danas nalazi u narandžastom meteoalarmu. To znači da je vreme opasno, i da prognozirane vremenske pojave mogu da prouzrokuju materijalnu štetu i budu opasne po ljude i životinje.

Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe – piše u objašnjenju o narandžastom meteolaramu.

Za razliku od danas, Srbija je juče bila u žutom meteoalarmu. U žutom bi Srbija trebalo da bude i sutra i u četvrtak, odnosno već sutra bismo trebali da izađemo iz narandžastog meteoalarma.loading...