NA SNAZI ŽUTI METEOALARM: Ako izlazite iz kuće NIKAKO BEZ KIŠOBRANA, a evo kada nam napokon stiže lepo vreme

Kako je objavljeno na zvaničnom sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije, sutra i prekosutra biće na snazi žuti meteoalarm zbog kiše i grmljavine...

kisa
dnevno.rs

U Srbiji će danas biti promenljivo oblačno, ponegde sa kratkotrajnom kišom ili pljuskovima, koji će u Vojvodini biti praćeni i grmljavinom, a najviša dnevna temperatura biće od 16 do 21 stepen.

Žuti meteoalarm

Kako je objavljeno na zvaničnom sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije, sutra i prekosutra biće na snazi žuti meteoalarm zbog kiše i grmljavine, a biće upaljen za celu teritoriju Srbije.

Kako se navodi na sajtu RHMZ žuti meteoalarm znači da “vreme može biti opasno (potencijalno). Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike.”

Uz kišu stiže i pad temperature, tako će sutra minimalna temperatura biti 0 stepena na Kopaoniku, dok će u Kragujevcu i Prištini biti svega 8 stepeni. Maksimalna dnevna temperatura biće od 17 u Kraljevu i Kragujevcu, do 20 u Negotinu.

Vreme sledeće nedelje

Prema prognozi za narednih sedam dana, do srede će biti promenljivo oblačno i nestabilno, mestimično s kišom, pljuskovima, grmljavinom i dnevnom temperaturom ispod proseka za ovaj period godine.

U sredu se očekuje smanjenje oblačnosti, uz manji porast temperature i ređe pojava kratkotrajne kiše ili pljuska. Zatim uglavnom suvo i toplije, sa temperaturama oko proseka za ovo doba godine.

Da nam sledi zahlađenje potvrdio je i meteorolog Marko Čubrilo koji je naglasio da će narednih dana biti relativno hladno vreme i to posebno u ponedeljak kad će maksimumi nad velikom delom regiona ostati ispod 15 stepeni. Posledica toga može biti i sneg u delovima Srbije koji se nalaze iznad 1.000 metara nadmorske visine.

Za sada nema uslova za neko dugotrajnije ili jače otopljenje.