NA SVE STRANE KORUPCIJA: Uhapšen direktor železnica zbog primanja mita, a tvrdi da iza svega stoji jedna MINISTARKA

Specijalni sud u Beogradu odredio je večeras pritvor do 30 dana direktoru JP Infrastruktura Železnice Srbije Miroljubu Jevtiću zbog sumnje da je primio mito u iznosu od 10.000 evra za eksproprijaciju zemljišta koje se nalazi na trasi brze pruge.

hapšenje
Pixabay.com

Kako je saopšteno iz Višeg suda, sudija za prethodni postupak Posebnog odeljenja za organizovani kriminal odredio je pritvor Jevtiću “zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke”.

Navodi se da osumnjičeni može podneti žalbu na odluku o pritvoru u roku od tri dana od dana prijema rešenja.

Član Nadzornog odbora kompanije “Ratko Mitrović” iz Novog Sada D.B. (50) i advokati Z.S. i V.K, koji su osumnjičeni za davanje mita Jevtiću, pušteni su da se brane sa slobode.

Advokati su osumnjičeni da su davali mito u dogovoru sa Jevtićem kako bi fakturisali svoje pravne usluge u višemilionskim iznosima, a zatim su deo tog novca vraćali i delili izmedju sebe.

Specijalni sud odredio je danas pritvor do 30 dana direktoru preduzeća Infrastrukture železnice Miroljubu Jevtiću koji se tereti za primanje mita, a pojedini mediji su preneli da je u iskazu policiji naveo da je veći deo novca davao ministarki Zorani Mihajlović.

Gostujući na televiziji Pink, Vučić je rekao da nije čuo da je ministarku Mihajlović bilo ko pominjao u vezi tog hapšenja.

– Ubedjen sam da ona s tim nema nikakve veze. To je moje lično uverenje a nadležni neka rade svoj posao –  kazao je predsednik Srbije.

On je ocenio da u tom slučaju nema “nikakve teorije zavere” već da je sve “čisto kao suza” i da je policija napravila “veliki posao“.