Gradonačelnik Prokuplja Aleksandar Simonović rekao je da su dežurne ekipe Javno-komunalnog preduzeća “Hameum” raščistile ulice prvog prioriteta, trotoare kao i većinu bočnih ulica u gradu i da će sutra biti odblokirani za saobraćaj i rasčišćeni od snega i putni pravci prema podjastrebačkim selima Velika Plana i Gornja Bresnica.

Prema njegovim rečima, za sada je zavejan i neprohodan za saobraćaj i putni pravac Prokuplje – Beli Kamen – Žitni Potok koji je trebalo da očisti Preduzeće za puteve Niš.

“Kako bi pomogli žiteljima ovih sela da ponovo uspostave normalnu komunikaciju sa svetom angažovali smo privatno preduzeće ‘Mandić kop’ koje će tokom sutrašnjeg dana osposobiti za saobraćaj i ovaj putni pravac” , rekao je Simonović koji je i komandant Štaba za vanredne situacije u Prokuplju.

Prema njegovim rečima, u prethodna dva dana na prokupačke ulice bačeno je 24 tona soli i tri kubika rizle, a sutra će JKP “Hameum” koje je zaduženo za održavanje ulica i trotoara u gradu, dobiti još 24 tone soli i šest kubika rizle.loading...