NABAVLJALI MU ORUŽJE: SRBIN i CRNOGORAC uhapšeni zbog pomaganja pariskom teroristi

Pariz
Beta

Španska policija uhapsila je francuskog državljanina koji je navodno oružjem snabdeo Amedija Kulibalija koji je u januaru 2015. godine izvršio napad u Parizu, a u tokom zajedničke akcije španske i francuske policije uhapšene su još dve osobe - iz Srbije i Crne Gore.

 

Francuz Antoan Deniv (27) je uhapšen u utorak u francusko-španskoj raciji u jednoj kući u španskom gradu Malaga, gde su policajci pronašli lažna dokumenta koja je koristio i važeći pasoš koji je izdat pod drugim imenom, navodi policija.

 
Veruje se da je on nabavio oružje kojim je Kulibali ubio četvoro Jevreja u košer supermarketu u januaru prošle godine u Parizu, saopšteno je u Madridu.

Špansko ministarstvo unutrašnjih poslova je saopštilo da su uhapšena još dva osumnjičena iz Srbije i Crne Gore, naveo je Bi-Bi-Si (BBC).

Smatra se da osumnjičeni Francuz ima veze sa Srbima koji su ga možda snabdevali oružjem i municijom, dodaje britanski servis.

Deniv se danas pojavio pred sudijom i odbacio sve optužbe.

Nezvanično, on je pristao da bude isporučen Francuskoj.

Špansko Ministarstvo unutrašnjih poslova je objavilo da je 27-godišnji Francuz uhapšen u utorak u oblasti Malage u zajedničkoj operaciji sa francuskom policijom.

Kulibali je izveo napad samo nekoliko dana pošto su dvojica napadača ubili 12 ljudi u i oko kancelarija satiričnog lista “Šarli ebdo” u Parizu.