NADAJU SE DOGOVORU SA RUSKOM BANKOM: Ovo su ukupna dugovanja posrnulog koncerna “Agrokor”!

agrokor
printscreen

Ukupni iznos priznatih potraživanja poverilaca i dobavljača Agrokora je 41,23 milijarde kuna, a osporenih 16,54 milijarde, pokazuju tablice koje je danas objavio Trgovački sud u Zagrebu.

 

Kako je objavljeno na konferenciji za novinare u Zagrebu, potraživanja ruske Sberbanke su osporena. Vladin vanredni poverenik za Agrokor Ante Ramljak rekao je da je londonski sud priznao “Leks Agrokor” što bi, kako se ocenjuje u medijima, mogao da bude udarac za rusku banku koja osporava proces restrukturisanja i svoja potraživanja traži pred stranim sudovima.

DOBROVOLJNO STIGAO U STANICU: Ivica Todorić se PREDAO POLICIJI, uskoro na slobodi uz ogromnu kauciju!

To ne znači da Sberbanka neće naplatiti svoj dug, ali neće učestvovati u radu veća poverilaca, odnosno neće odlučivati o dugovima i budućnosti Agrokora, prenosi regionalna N1 televizija.

– Sve tužbe koje se budu pokretale na britanskom sudu biće vraćene na hrvatske sudove. To je jedna vrlo važna informacija i ona sama za sebe govori da smo bili na dobrom putu. Ona nam u velikoj meri olakšava ovaj postupak koji vodimo – rekao je Ramljak novinarima u Zagrebu.

RAZMIŠLJA O PREDAJI: Todorić SPREMIO NOVAC za kauciju, ŽELI DA IZBEGNE povratak u Hrvatsku!

On je dodao da je u stalnoj komunikaciji sa predstavnicima Sberbanke.

– Mislim da postoji mogućnost da Sberbanka prihvati kompromis i da se dogovorimo. Što se tiče Sberbanke svi bi bili najsrećniji da najveći poverilac pristupi ovom postupku, da sednemo za sto i napravimo nagodbu. Kad kažem svi, mislim na druge kreditore – rekao je Ramljak.

EUROPOL OBJAVIO SLIKU I LIČNE PODATKE: Ivica Todorić na listi najtraženijih begunaca!

On je dodao da će Sberbanka, ukoliko povuče tužbe i postigne dogovor, ući u veće poverilaca.

Trgovački sud u Zagrebu objavio je tablice o potraživanjima prema Agrokoru i njegovim povezanim društvima, kao i tablice o razlučnim i izlučnim pravima, iz kojih se vidi da je iznos ukupnih priznatih potraživanja 41,23 milijarde kuna, a osporenih 16,54 milijarde.

U taj iznos uključena su i potraživanja između kompanija unutar koncerna Agrokor.