NADREALNA SCENA USRED ZAGREBA: Ulica satima blokirana da bi iz stana bivšeg ministra KRANOM izvukli OVO (FOTO)

Bazen dug šest metara i težak više od tone izvukli su radnici uz pomoć krana iz stana bivšeg hrvatskog ministra Hrvoja Vojkovića. Fotografije ove "operacije" obišle su hrvatske medije, a "Jutarnji list" pokušao je da otkrije o čemu se radi.

policija
Dnevno.rs/Petar Marković

Bazen je bio montiran na gornjem spratu dvoetažnog i više od 500 kvadrata velikog stana na kućnom broju 16, a zbog težine i veličine kranom je izvučen kroz krov zgrade prošle subote.

Zbog toga je Dalmatinska ulica u Zagrebu satima bila blokirana, a grdosija od plastike i metala kranom je postavljena na veliki kamion i odvezena u nepoznatom smeru.

Novinari „Jutarnjeg lista“ od komšija su saznali da se krov za delikatnu operaciju izvlačenja počeo da se priprema mesecima ranije.

Još pre dva meseca uklonjen je deo krova, a onda je preko tog mesta prevučen crni najlon. Uklonjen je crep i demontirani su krovni prozori na tom delu“, govori stanarka iz jedne od susednih zgrada i dodaje da misli da je gigantski bazen bio u potkrovlju i da ga nikako nije bilo moguće izvući osim kroz krov jer je zgrada stara i u lošem stanju. Nakon vađenja bazena, rupa je zakrljena.

Bilo je napeto, s kranom su morali da budu precizni pa je cela operacija trajala satima, skoro celo jutro“, dodala je.

Komšije sa kojima su novinari zagrebačkog lista razgovarali tvrde da je razlog pomeranja bazena to što je oštećen. Pokazali su i mrlje na fasadi zgrade i to baš na mestu gde je bazen stajao. Očito je iz njega iscurila veća količina vode. Zgrada je inače starija od stotinu godina, a nakon dva potresa u godinu dana voda iz bazena dodatno ju je oštetila.

Inače, reč je o „Endless Pool“ bazenu koji simulira plivanje i to na način da mlaznice sa jedne strane bacaju vodu u plivača pa on može da pliva u mestu. Cene mu se kreću od 90.000 pa sve do 250.000 kuna, odnosno od 12.000 evra do 35.000 evra, navodi Jutarnji list.

Ko je Hrvoje Vojković?

Hrvoje Vojković bivši je šef Croatia Osiguranja i ministar privrede, a pre dve godine oglašavao je prodaju ovog stana sa bazenom i deset soba na dve etaže ili cele zgrade po ceni od 3,3 miliona evra. Stan je trenutno, koliko se može videti s ulice, u fazi renoviranja.