NADREALNE SLIKE SA KOPAONIKA: O prizorima sa SKIJALIŠTA bruje društvene mreže (FOTO)

Dok Krizni štab najavljuje rigoroznije mere za vikend kako bi se smanjilo širenje koronavirusa, na Kopaoniku je zvanično počela sezona skijanja. Nije smetalo ni to što prirodnog snega uopšte nema. Iako iz Skijališta Srbije nisu zvanično najavili, ovogodišnja manifestacija Ski opening na Kopaoniku počela je juče, i trajaće do 6. decembra.

Printscreen Youtube/ELECTROSTATIC SPRAYERS GREECE

Iz Skijališta Srbije nisu zvanično najavili Ski opening, ali na društvenim mrežama su se danima unazad širile informacije o tome da će skijanja najverovatnije biti.

Prirodnog snega na Kopaoniku nema, pa su staze morale da se veštački osnežavaju. Još od početka nedelje sistem za proizvodnju veštačkog snega je konstantno radio, i bilo je jasno da se sprema otvaranje skijaške sezone.

Prvog dana nove sezone skijanje je bilo besplatno. Naredna dva dana u ovom skijalištu važiće popust od 50 odsto na cenu ski karata, a dnevni ski pas iznosi 3.300 dinara. Zbog toga što je funkciji samo jedna žičara, celog dana su se stvarale gužve u podnožju.

A skijaši baš i nisu marili za distancu…

A na stazi koja pripada žičari Karamangreben, nalazi se oko 30 centimetara utabanog snega. Pored ove staze, pripremaju se i staze uz žičare Pančićev vrh, Krst, Malo jezero i Mašinac.

Iako su na društvenim mrežama kružile informacije da će za boravak u hotelu biti potreban negativan PCR, vlasnici hotela na Kopaoniku su to demantovali. N1 javlja i da je većina hotela spremna za početak sezone. Pojedini su čak obezbedili i sopstvene dezinfikatore.