NAJAVILA SAMOUBISTVO: Tragična priča devojke za kojom je tragala cela Subotica

Tinejdžerka Valentina Nađ Varga, za kojom se danima tragalo u Subotici, nakon čega je pronađena mrtva, najavila je svoje samoubistvo na razgovoru u Centru za socijalni rad.

Hronika
Dnevno.rs

– Bili smo u Centru za socijalni rad i Valentina je rekla da vidi sebe dva metra ispod zemlje. U 10 sati je bila u dispanzeru, poslala mi je poruku da je pauza i da će posle toga doći kući. Oko pola 12 je nije bilo i ja sam joj poslala poruku, ali mi nije odgovarala. Pozvala sam je, bila je nedostupna. Ispostavilo se da je otišla kod drugarice i posle toga joj se gubi svaki trag – ispričala je ranije Valentinina hraniteljka.

Kako je pojasnila, tinejdžerka je kod njih prešla iz druge hraniteljske porodice, bila je depresivna i uzimala je terapiju. Osim toga, ovo je drugi put da devojčica odlazi od kuće.

– Prvi put je sebe povredila. Bila je odsutna dva sata, a pronašla ju je sestra u ulici u kojoj stanuju. Zbog toga je završila na dečjoj psihijatriji. Odatle ju je lekar pustio i rekao da neće da se ubije – ispričao je za beogradske medije Valentinin otac.

Objasnio je da je nesrećna devojčica ostala bez majke, da je on radio u Belgiji i nije imao uslova da ih izdržava.

– Nisam se odrekao starateljskih prava i dalje sam otac. Viđali smo se i posećivali dok je bila u hraniteljskoj porodici – pojasnio je nesrećni čovek.

Podsećanja radi, devojčica je ostavila svoj mobilni telefon kod drugarice i otišla u nepoznatom pravcu. Prema nezvaničnim informacijama, njeno telo je pronađeno na potezu od Subotice prema Paliću.

Kako je ranije objavljeno, ona je nestala u petak oko 13 sati.

KAKO POTRAŽITI POMOĆ

Ako nisi siguran kome da se obratiš za pomoć, a osećaš da ti je potrebna, za početak, imaj na umu da je tvoj lekar opšte prakse u mogućnosti da te uputi stručnjaku za mentalno zdravlje i konsultovanje s njim je prvi korak ka lečenju. Ipak, ukoliko iz nekog razloga ne možeš tim putem, u nastavku su navedena mesta i ljudi koji te mogu uputiti ili koji pružaju dijagnostičke i terapijske usluge za depresiju.

Nacionalna SOS linija za prevenciju samoubistva

Telefon: 011/7777000

PRVA POMOĆ

Psihocentrala

Crnogorska 2/16, Savski Venac, Beograd

Telefon: 064 2288885

Email: [email protected]

Centar Srce

Telefon: 0800-300-303

Email: [email protected].

Klinika za psihijatrijske bolesti Dr Laza Lazarević

Višegradska 26, Beograd

Centrala 011/3636400

Institut za mentalno zdravlje

Palmotićeva 37, Beograd; telefon: 011/3307 500

Paunova 2; telefon: 011/2666 166, 011/2664 555