“NAJBOLJE ČUVANA TAJNA MOSKVE”: Njihove glasove nije moguće čuti van ZIDINA MANASTIRA

Ovog proleća, u velikoj sali Sava centra, Beograđane očekuje najprestižniji muzički događaj godine - nastup čuvenog hora Sretenjskog manastira.

Promo

I zvanično najbolji crkveni hor na planeti, ovaj moskovski sastav poznat je po tome da ga je gotovo nemoguće čuti van zidina manastira – hor na nastupe putuje isključivo u posebnim prilikama sa povodom, te zato važi za najbolje čuvanu tajnu Moskve. Veoma su cenjeni učesnici svečanosti u Kremlju prilikom poseta visokih državnih delegacija i gostiju predsednika države.

Jedinu svetsku turneju održali su 2007. godine povodom objedinjenja Ruske pravoslavne crkve, kada su pred stranom publikom pevali u največim gradovima sveta kao što su London, Njujork, Madrid, Pariz, Berlin, Tokio, Peking…

Ljubitelji horske muzike njihove nastupe opisuju kao posebno duhovno iskustvo, svojevrsnu muzičku liturgiju. Njihov muški hor, zajedno sa horom “Aleksandrov”, čini jedinstveni brend ruske horske umetnosti.

Repertoar hora osim duhovne muzike uključuje i odabrane pesme Otadžbinskog rata, ali i najlepše romanse, koje čine osnovu prepoznatljivosti ruske muzike u svetu.

Koncert u Beogradu za srpsku publiku predstavlja retku priliku da uživa u vrhunskom umetničkom doživljaju, ali i da oseti snagu i delikatnost nepobedivog ruskog duha.

Koncert će biti održan 17. maja u “Sava centru”, sa početkom u 19:30 časova.