NAJBOLJE ŠTO NAŠA ZEMLJA NUDI: Uspešno je otvoren FESTIVAL SERBIKA, evo šta vas sve očekuje ovog vikenda u Beogradu (FOTO)

Uspešno je otvoren festival Serbika, gde uz dobru hranu i druženje, posetioci, po promotivnim cenama, na jednom mestu mogu da otkriju brojne ukuse Srbije i turističke dragulje naše zemlje.

PROMO

Na Savi Promenadi, između starog Savskog mosta i zgrada “BW Residences” 23. juna, održava se prvi dan festivala Serbika. U pitanju je manifestacija izložbeno-prodajnog karaktera koja u dva dana predstavlja najbolje destinacije, restorane i proizvođače hrane i pića iz cele Srbije, sa ciljem da se na jednom mestu na zanimljiv i edukativan način, Beograđanima, domaćim i stranim gostima prezentuju gastronomska kultura i turistička ponuda naše zemlje. Organizator je firma Redesign d.o.o, koja ima iskustvo u organizaciji ove vrste događaja (Rakija Fest i Beogradski noćni market).

PROMO

U toku je program, a do kraja večeri očekuje nas:

  • 20 – 22h Nastup benda Party Animals iz Beograda
  • 20 – 24h Prezentacija hrane i pića: Jela srpske kuhinje pre I svetskog rata – Srbija kroz vekove
  • 22 – 24h DJ Brkati

Pred nama je još jedan uzbudljiv dan festivala. Kako je nedelja idealna za porodično druženje i šetnju, uživanje u isprobavanju domaćih specijaliteta, ali i otkrivanju novih ukusa i jela, festival Serbika će 24. juna sve zainteresovane spremno dočekati pored Save već u 14h i družiti se sa gostima sve do ponoći.

PROMO

24. juna sve posetioce očekuje program:

  • 14 – 20h Prezentacija hrane i pića: Nezaboravni ukusi Srbije – Coca Cola i Jela srpske kuhinje između dva rata – Srbija kroz vekove
  • 20 – 22h Koncert grupe Apsolutno romantično
  • 20 – 24h Prezentacija hrane i pića: Savremena srpska kuhinja – Srbija kroz vekove
  • 22 -24h DJ Brkati

U okviru SERBIKA manifestacije, u dva dana vikenda, predstavljaju se proizvođači tradicionalnih specijaliteta i delikatesa, kraft pivare, restorani, vinske ture, a održavaće se gastronomske i edukativne radionice sa različitim temama prilagođene svim uzrastima.

Tokom oba dana festivala predstaviće se više od 70 izlagača iz cele Srbije kroz hranu, piće i turističku ponudu.

PROMO

Festival je organizovan u programskim celinama. Posetiocima se predstavljaju manifestacija “Dani Vojvodine”, koje organizuje TO Vojvodine sa svojim izlagačima, i najbolji dunavski alasi sa ribljim specijalitetima. Za ljubitelje delikatesa od mesa posebnu celinu čine vrhunski roštilji južne Srbije. Brend Coca Cola će nas provesti kroz avanturu “Nezaboravnih ukusa Srbije”, a naši najpoznatiji majstori gastronomije Miloš Jovanović i Dejan Stanković ovom prilikom prirediće gastronomski vremeplov “Srbija kroz vekove”. Kao simbol putovanja, u delu koji predstavlja Šumadiju našeg festivala, nalaziće se automobil Fiat 500L, koji se s ponosom pravi u fabrici automobila u Kragujevcu.

PROMO

Manifestaciju su podržali Grad Beograd, “Belgrade Waterfront”, Turistička organizacija Srbije i Privredna komora Srbije kao i drugi sponzori i prijatelji festivala.

Ulaz je besplatan.