NAJČEŠĆE GREŠKE KOJE PRAVIMO U KUPOVINI: Naučite da sačuvate novac, a da pritom NAPUNITE FRIŽIDER

Kupovanje "na slepo" prva je greška koju radite. Iako mislite da vam spisak za prodavnicu nije potreban, varate se jer i dalje zaboravljate kupiti barem jednu namirnicu

Kupovina
Pixabay.com

Umesto da lutate redovima u prodavnicama nadajući da ćete se setiti što vam treba, zapišite kući sve na komadić papira i spremni ste.

Druga greška je kupovina namirnica dok ste gladni. Ne samo da ćete kupiti više nezdrave hrane, kupićete i previše hrane generalno, a na taj ćete način samo potrošiti više novaca.

Kupovina na veliko greška je koju radite zbog raznih akcija i ponuda u prodavnicama. Dok se uvek čini bolje kupiti više proizvoda po jeftinijoj ceni, nego manje proizvoda po redovnoj ceni, to nije uvek dobra ideja. Ako proizvod ne koristite u velikim količinama, nema smisla kupiti veće pakovanje koje će samo stajati u vašoj kuhinji.

Nemojte kupovati namirnice koje više nisu u sezoni, to je uglavnom voće. Stvari, kao što su jagode, poskupljuju kada nije njihova sezona, a i lošijeg su ukusa.

Često kada su stvari dostupne celu godinu ne gledate cenu, ali trebali biste jer je cena proizvoda veća ako je dostupan izvan sezone.

Ignorisanje brendova još je jedna greška koju radite. To ne znači da morate kupovati najskuplje stvari, nego da često stvari dolaze iz iste fabrike, što znači da su istog ukusa, a različitih su brendova pa je često i jedna jeftinija od druge, iako su istog kvaliteta.loading...