NAJDIRLJIVIJA PRIČA KOJU ĆETE DANAS ČUTI: Evo kako je jedan penzioner skupio veliki novac za lečenje male Minje

Da je humanost ono na šta možemo uvek da se oslonimo u najtežim vremenima, pokazao je Radoslav Marjanović, penzioner iz Umčara kod Beograda. Kuću koju je dobio u nasledstvo, prodao je za 10.000 evra, a sav prihod, dao je za lečenje jednogodišnje Minje Matić koja boluje od retke i teške spinalne mišićne atrofije tip 1.

penzioner
pixabay

Ceo život je pošteno i teško radio. Radoslav poslove nije birao, pa je po potebi bio i kovač i mesar. I penzionerske dane provodi radno. U okviru domaćinstva, brine o životinjama, ali i o 10 hektara zemlje. Kako kaže, svoju decu i unuke je obezbedio, pa je novac od prodaje kuće želeo da pokloni onima kojima je najpotrebniji.

“Hvala Bogu, dao mi je zdravu decu i zdrave unučiće. Tako da ovaj kapital što mi je pripao od nasleđa, ne treba mi. Zato sam dao za zdravlje male Minje, da se što brže oporavi i da bude u najboljem redu”, kaže penzioner Radoslav Marjanović.

Meštani sela imaju samo reči hvale za Radoslava i njegovu porodicu.

“To je jako pošten čovek, dobar, društven, hoće da učini, da pomogne, i on je isto bolovao od korone, video je čovek kakva je situacija, kad kome treba pomoći i učinio je nešto što retko ko tako nešto može da uradi“, navela je Biljana Lukić.

Domaćin velikog srca nam je poverio da nije želeo medijsku pažnju. Ipak, srećan je što će na ovaj način, moći da pruži primer i drugima, kako bi se novac za lečenje male Minje što pre sakupio.

“Isto to, ko ima nešto što mu ne treba, a deci bi pomoglo, neka budu humani, neka prilože deci za zdravlje“, ističe humani penzioner Marjanović.

Nadu za izlečenje daje nova i skupa genska terapija za koju je potrebno 2,4 miliona dolara. Da Minja dobije bitku za život, potrebno je da se sakupi još 400.000 dolara.