NAJGORA LINIJA U BEOGRADU: Nju izbegavaju i vozači i putnici

Autobus GSP
Dnevno.rs

Onaj ko se nije vozio ovom linijom nije osetio prave "čari" gradskog prevoza.

 

Verujemo da je, kao što naš narod ima običaj da kaže “svakom svoja muka” najteža, pa tako i svakom svoja linija kojom se svakodnevno vozi, ali ipak ukoliko ste se barem jednom vozili ovom linijom, priznaćete da je vožnja autobusima koji njom saobraćaju malo je reći – paklena.

Linija 26 saobraća od Dorćola pa sve do naselja Braće Jerković. Ide relativno često, ali ipak ni to nije olakšavajuća okolnost imajući u vidu stalne zastoje, gužve, truckanja, a vrlo često i dotrajale nakrivljene autobuse koji njome saobraćaju.

Beograđani su u poštanskim sandučićima pronašli LETAK koji je neke približio BOGU, a neke RAZBESNEO (FOTO)

Direktor GSP Željko Miljković kroz smeh odgovara da to zaista i jeste bila najomraženija linija među vozačima, ali da je taj problem rešen jer se, kako on objašnjava, GSP odlučio da tu liniju prepusti privatnicima.

Najveći problem linije 26 su uske ulice kojima prolazi. Ulice su tolike uske da čak u pojedinim nije moguće mimoilaženje, pa se dešava da se autobusi zaglave. Još ako je gužva, a u većini slučajeva obično i jeste, nastaje pravi haos. Zastoji traju i po više desetina minuta, pa se stvaraju i duge kolone. 

Takođe, linija saobraća Bulevarom Kralja Aleksandra, gde umeju da nastanu velike gužve, pogotovo one popodnevne po završetku radnog vremena, a i dužina trajanja crvenog svetla na pojedinim semaforima čini vožnju ovim autobusima još “paklenijom”.