KOŠMAR SVAKOG PUTNIKA: “Jutros sam se, po kiši, vozila NAJGORIM AUTOBUSOM U BEOGRADU” (FOTO)

Linija 18
Dnevno.rs

Kao da je iskočio iz filma "Ko to tamo peva"... fali samo vozač Miško!

 

Svako ko se ikada zatekao u Beogradu po kiši zna koliko malo treba srpskoj prestonici pa da potpuno sklizne u saobraćajni haos. I, kao da gužve i višesatna čekanja nisu dovoljni, sve dodatno začine i autobusi gradskog prevoza koji, baš tada, znaju da pokažu svoje “najgore lice”.

Redakciji našeg portala javila se čitateljka koja se jutros na liniji 18 vozila autobusom koji više izgleda kao da je ispao iz filma “Ko to tamo peva” nego da svakodnevno vozi prestoničkim ulicama u 21. veku. Njenu priču, kao i fotografije prenosimo u celosti:

Linija 18 vozi od Medakovića do Zemuna i realno, to je jedna od najdužih linija u gradu. Poslednjih nekoliko godina, na njoj su dobri autobusi, novi i čisti u kojima preko leta radi klima, a zimi grejanje… osim kada pada kiša.

 

Meni nije jasno kako nekome padne na pamet da na ulicu po bilo kojim vremenskim uslovima, a kamoli po kiši, istera autobus koji se nalazi u ovom stanju! Osim što mu motor brunda kao da je traktor i što izgleda kao da će mu svaka krivina biti i poslednja, vožnja ovim autobusom po kiši garantuje da ćete pokisnuti kao da ste napolju!

 

U njemu je ledeno (jer je grejanje, ako ga je ovaj autobus ikada i imao, prestalo da radi pre nekoliko decenija), a prokišnjava ne na nekoliko mesta, nego bukvalno duž celog plafona, pa ima putnika koji otvaraju kišobrane. Pod je potpuno mokar, kliza se i morate da pazite da ne slomite vrat.

 

Kako je u pitanju zglobni autobus, svaki put kada “zalomi za krivinu” imala sam osećaj da će se pocepati na dva dela jer je spoj prednjeg i zadnjeg dela autobusa vidno pohaban, a na pojedinim mestima i pocepan.

 

A ja radim u Zemunu i sa Voždovca do tamo ne mogu peške čak i da je lepo vreme. Tako da sam osuđena na ovakav prevoz iako je on za mene noćna mora.”

 

Da li ste i vi videli ovaj autobus na ulicama Beograda ili imate iskustva sa nekim sličnim? Pišite nam!loading...