Budući da školu pohađaju učenici umetnickih obrazovnih profila, ovaj način izražavanja pokazao se u punom sjaju, jer su učenici mogli da pokažu svoj besprekoran umetnički talenat.

– Slikanje po zidovima škole pružilo nam je bolji uvid u oslikavanje građevina koje je i najstarije umetničko izražavanje još od praistorije. Ova aktivnost nama, đacima, značila je višestruko, ulepšali smo školski  prostor, stekli smo nova znanja i veštine i proveli sjajan, nadasve kreativan vikend. Ideja da ceo hodnih izgleda kao ulica, više je nego genijalna, uspeli smo da dočaramo ujedno i lepotu i propadanje gradskih fasada kroz trodimenzionalnost prostora – izjavila je Marija Jovanović, učenica 4 godine, smer konzervator kulturnik dobara.

Promo/Jelena Odabašić Džodan

Zahvaljujući saradnji Roma Company i Škole za mašinstvo i umetničke zanate „Tehnoart Beograd“, jednoličan hodnik škole pretvoren je u veselu čaroliju, koja podstiče na kreativno razmišljanje i izražavanje likovnih sposobnosti.

– Pre svega hteo bi da se zahvalim firmi Roma Company na doniranom materijalu, a onda fenomenalnim učenicima i kolegama koji su realizovali ovaj divan projekat. Ovakva jedna akcija pokazuje sta je sve moguće kada se zajedničke snage udruže i koliko je malo potrebno da bi prostor oko nas napravili  lepsim i boljim za rad – izjavio je Todor Pavlović, nastavnik crtanja i slikanja u školi Tehnoart Beograd.

Promo/Jelena Odabašić Džodan

Oslikavanje hodnika se pokazalo veoma uspešnim, na zadovoljstvo učenika, profesora i osoblja škole, a veliku podršku pružila je Roma Company, koja je obezbedila kompletan materijal za oslikavanje.

– Roma Company se zalaže za održivo poslovanje i uvek rado podržava akcije koje imaju veze sa mladima. Jako je lepo kada vidite da su učenici van nastave, uradili nešto što će ostati za buduće generacije. Da provode vreme u školi i onda kada nije njihova smena. Rezultati ove akcije vidiljivi su i kroz učvršćivanje timskog rada učenika, razvoj kreativnog razmišljanja i izražavanje likovnih sposobnosti – izjavila je Jelena Anđelković, menadžer za komunikacije u Roma Company.

Promo/Jelena Odabašić Džodan

“Tehnoart Beograd“ škola za mašinstvo i umetničke zanate je državna škola i nalazi se u podnožju zvezdarske šume. Nastala je na tradicijama nekadašnje Mašinske škole „Beograd“ (osnovane 1962. godine), a jedinstvena je obrazovna ustanova u Srbiji, koja svojim radom obuhvata dve naizgled nespojive oblasti – tehniku i umetnost.loading...