NAJLEPŠE FOTOGRAFIJE BEOGRADA, a bilo je potrebno da ih napravi jedan JAPANAC (FOTO)

Beograd
Beoinfo/esejapan

Japanski umetnik i fotograf Juja Macuo, koji već dve godine putuje po Evropi, bio je danas, na poziv gradskog menadžera Gorana Vesića, gost Grada Beograda. U zdanju Starog dvora prijemu su prisustvovali i zamenica predsednika Skupštine grada Andrea Radulović, glavni gradski urbanista Milutin Folić i direktor Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović.

 

Juja Macuo je prvi put boravio u Beogradu u februaru ove godine, a pre tri nedelje je ponovo stigao u glavni grad Srbije i napravio seriju izvanrednih fotografija kojima je istakao lepotu i raznolikost Beograda.

Tram goes through: Nemanjina street, Belgrade, Serbia

A photo posted by Yuya Matsuo (@esejapan) on

Zamenica predsednika Skupštine grada Andrea Radulović naglasila je da Grad Beograd pridaje posebnu pažnju gostima našeg grada koji ulažu dodatni napor da ga promovišu u svetu, predstavljajući tako njegove ambasadore kulture.

– Gradski menadžer iskoristio je ovu priliku da ugosti gospodina Macua u Starom dvoru i zahvali mu na seriji uspešnih fotografija i ljubavi koju pokazuje prema Beogradu. Na prijemu smo razgovarali o ulicama i lokacijama koje bi mogao da poseti, a nakon sastanka zajednički smo obišli ovo staro zdanje i gostu objasnili ulogu i značaj ovog spomenika kulture u istoriji moderne Srbije. Japan i Srbiju povezuje veliko prijateljstvo i međusobno poštovanje i bilo nam je veliko zadovoljstvo da gostu iz Japana pomognemo i omogućimo da obiđe neke za njega nepoznate lokacije kojima će moći dodatno da oslika tradiciju, duh, kulturu i ljude Beograda – rekla je Andrea Radulović.

Gradski menadžer tom prilikom je Macuu uručio i prigodan poklon, knjigu o Beogradu.loading...