NAJLEPŠE LICE BEOGRADA: Pogledajte kako je bilo juče u “ULICI OTVORENOG SRCA” (FOTO)

Ulica otvorenog srca
Beoinfo

Ako ste juče propustili ovu manifestaciju ovde možete da vidite delić fenomenalne atmosfere koja je vladala u "Ulici otvorenog srca"!

 

Gradonačelnik Siniša Mali otvorio je juče u Svetogorskoj ulici u Beogradu tradicionalnu manifestaciju “Ulica otvorenog srca”, pod sloganom “Radost deci”. 

On je, u prisustvu predsednika Skupštine grada Nikole Nikodijevića, gradske sekretarke za kulturu Ivone Jevtić i direktora Turističke organizacije Beograda Miodraga Popovića, poželeo okupljenim građanima, i pre svega deci srećnu Novu godinu. 

Gradonačelnik je pozvao sugrađane da se priključe humanitarnoj akciji i pomognu deci iz Prihvatilišta, poručivši da je obaveza Grada da brine o njima. 

Najveća stvar koju možemo da uradimo je da toj deci obezbedimo lepo detinjstvo i njihov osmeh i sreća je za mene najbolji novogodišnji poklon. Beograd će još jedanput pokazati da je humani grad, jer će svaki dinar od prodatog crvenog nosića za klovnove biti namenjen Prihvatilištu za decu, koje će biti napravljeno ove godine. Što više kupljenih nosića, to će biti i više sreće za decu Prihvatišta, koji grad nema od 1998.godine. Mislim da je to pravi način da počnete Novu godinu i pomognete onima kojima je pomoć najpotrebnija, a to su deca sa ulice koja nemaju gde da borave – naveo je gradonačelnik.

 

On je podsetio da se “Ulica otvorenog srca” održava svakog prvog janura i da njome tada prođe više od 100.000 ljudi.

U okviru glavnog programa, ispred Ateljea 212 nastupili su dečiji hor “Čarolija”, Leontina, Minja Subota, Lena Kovačević, Đura i Mornari, Orkestar flauta, Ljuba Ninković, Beogradski duvački orkestar…

Na sceni ispred zgrade opštine Stari grad nastupili su KUD Talija, inkluzivni hor Zvončići, hor Pahuljice, a izvedena je i novogodišnja predstava “Aladinove čarobne avanture”. U Skadarliji, na sceni Kuće Ðure Jakšića, nastupili su Dečiji hor DKC Beograd, Đura i mornari, Nušić, Skadarlijska dama i Dobošar…