Rekonstrukcija fasada u kulturno-istorijskim celinama u Beogradu ulazi u četvrtu fazu, izjavio je gradski urbanista Milutin Folić.

On je istakao da su svetlost dana ugledala potpuno rekonstruisana zdanja u Dobračinoj ulici, na uglu Pop Lukine i Maršala Birjuzove, Dečanskoj i Despota Stefana, a u završnim radovima su fasade na uglu Gračaničke i Vuka Karadžića, Džordža Vašingtona i Despota Stefana, Vasinoj….

Beoinfo

– Planirano je da se do kraja novembra krene sa rekonstrukcijom fasada u starom jezgru Zemuna, i to 30 fasada u Glavnoj, 15 u Gospodskoj, devet na Magistratskom trgu i pet na Avijatičarskom trgu. Istovremeno, u istorijskom jezgru Beograda biće nastavljen projekat rekonstrukcije fasada u ulicama Kralja Petra, Gračaničkoj i Zmaja od Noćaja, a za 2019. godinu planirana je Brankova ulica – rekao je Folić.

fasade
Beoinfo

U prethodnom periodu rekonstruisano je gotovo 200 fasada i to po celinama – Kosančićev venac, Karađorđeva, Kralja Milana, Fruškogorska, Zadarska, ali i pojedinačni objekti od značaja za grad.

fasade beograd
BeoInfo

Sve fasade dobiće i dekorativno osvetljenje štedljivom LED rasvetom.loading...