NAJLEPŠI PARKIĆ U BEOGRADU: Sve se može kad se ljudi slože (FOTO)

Kreativna rešenja i originalne ideje obradovale su kako mališane, tako i stanare okolnih zgrada.

Promo/Maja Živković

U okviru akcije „Ulepšajmo park za naše male drugare“, koju je organizovala Roma Company u saradnji sa slikarkom Majom Živković, uređen je parkić na Čukarici. Kreativna rešenja i originalne ideje obradovale su kako mališane, tako i stanare okolnih zgrada. Parkić je sada bogatiji za nove razonode i društvene igre, a oslikane površine unele su radost i svežinu na veliko zadovoljstvo najmlađih posetilaca.

Promo/Ivana Obradović

U realizaciji akcije „Ulepšajmo park za naše male drugare“ profesorki likovne kulture Maji Živković pomogli su njeni đaci iz Savremene gimnazije, koji žele da svet bude malo lepši.

“Ideja nam je bila da se unutar parkića na betonu naslikaju školica, brojalica, koraci da zaigramo tvist, ogledalice, kao i druge dečije igrice. Površine su parcelisane, a u svakom polju se nalazi neka slika koja nas uči nečemu novom, kako bi učili kroz igru uz ornamente i dizajn”, izjavila je Maja Živković, profesor likovne kulture u Savremenoj gimnaziji.

Promo/Maja Živković

Akcija Roma Company za uređenje parkića, podržana je od JKP „Zelenilo Beograd“ u čijoj nadležnosti je održavanje ovog parka, kao i od strane profesionalne upravnice Sanje Masnikose Simić, sa kojom je ranije ostvarena odlična saradnja u okviru projekta “Ko kreči, kuću leči” za sređivanje ulaza i hodnika zgrada.

“Kada smo saznali da Roma Company ima u planu još jedan sjajan i pre svega human projekat, oduševljeni idejom, ponudili smo nesebičnu pomoć u realizaciji istog. Smatramo da takav doprinos našim najmlađim stanarima pruža ogroman podstrek da što više vremena provode napolju u igri sa svojim drugarima, u prostoru koji im pruža mnoštvo ideja i podstiče maštu”, izjavila je Sanja Masnikosa-Simić, profesionalni upravnik i vlasnik firme za profesionalno upravljanje Otvorena vrata grada.

Oslikanim parkićem na Lazarevačkom drumu kod broja 6, u blizini maloprodajnog objekta Roma Company, zajednica stanara bogatija je za jedan kreativni i edukativni prostor, koji će svakako izmamiti osmeh na licu svakog posetioca, a svakodnevni život i aktivnosti biće lakši uz notu optimizma kojim parkić zrači. Osim toga, veliki broj najmlađih posetilaca od sada ima još jedno lepo mesto za igru, druženje i za nezaboravne trenutke provedene sa svojim drugarima.loading...