Najlepši poklon koji nekome možete da date: Dođite da pogledate PREDSTAVU “DAR” – može da vam promeni život! (VIDEO)

Predstava DAR je druga predstava pozorišne trupe URA. Milena Đorđević, glumica Narodnog pozorišta u Beogradu je idejni tvorac projekta “Dar”, koji se bavi autizmom, inkluzijom, a na neki način i ostalim vidovima posebnosti i invaliditeta.

Promo

Miloš Đorđević, glumac u stalnom angažmanu Narodnog pozorišta u Beogradu, po prvi put potpisuje profesionalnu režiju i dobija nagradu “Miroslav Belović” za najbolju režiju upravo u ovoj predstavi.

Komad DAR prikazuje dečaka Kostu i njegovu porodicu od njegovog rođenja do puberteta. To je priča o ljubavi, različitostima i prihvatanju sebe i drugih. Kosta je poseban i drugačiji.

On ima dar. Naučiće svoju porodicu da ponovo voli, okupiće ih i vratiti pravim vrednostima, a sve nas podsetiti na smisao našeg postojanja na svetu. Kroz predstavu, na nesvakidašnji, duhovit i dirljiv način publika će moći da se podseti da treba malo usporiti u životu i gledati u one do kojih nam je stalo, kao i da je trenutak ono što čini život lepšim, i da ga ne treba propuštati.

Predstava se igra 13. novembra 2018 u 17h u Akademiji 28.

Igraju: Stojan Đorđević, Milena Đorđević, Milan Kovačević, Maja Ranđić, Boba Latinović, Jelena Ćuruvija

Gledaoci su posle premijere imali priliku da se u okviru interaktivne tribune informišu o stanju autizma iz perspective stručnjaka, roditelja i učitelja. Na tribini su, pored autora i glumaca, učestvovali i: Snežana Babović-Dimitrijević, defektološkinja, Natalija Lazić, roditelj, i Nataša Vasić, učiteljica.