NAJLEPŠI SNIMAK 2020. GODINE DOLAZI IZ BEOGRADA: Srpski kovid laboranti plešu tango (VIDEO)

Njima ova godina nije bila nimalo laka. Lekari, sestre, laboranti u kovid laboratorijama... Oni su ove godine svoje živote podredili našim. Radili su 24 sata, imali višesatne smene, nisu viđali porodice...

Printscreen Facebook/Tango Natural Beograd

Pored lekara i sestara koji su se borili za živote pacijenata u crvenim zonama, i laboranti u kovid laboratorijama su rizikovali svoje živote. Analizirajući uzorke uzetih briseva na korona virus, izlagali su se riziku da se i sami zaraze.

I pored svega, nalazili su način da sebi daju malo, što bismo rekli, lufta… Da se opuste.

Dokaz za to je jedan video iz kovid laboratorije nastao maja meseca. Pojavio se na Fejsbuk stranici Tango Natural Beograd.

Na njemu se vidi kako dvoje laboranata pleše. Pored toga što su odlični u svom poslu dokazali su i da su vrsni plesači.

Snimak je nastao je u Beogradu, u laboratoriji za dijagnostiku COVID-a, na kraju smene, poslednjeg dana volontiranja i izolacije koja je trajala više od mesec dana.

– Kabeseo kroz zamagljene vizire i eto ga tango. Izgleda da nikad nisi umoran toliko da propustiš priliku za ples – poručili su Marija Rajičić i Ivan Životić.

Dobili su pregršt komenatara.

– Da li je moguće… Ja ovo prvi put vidim…. Baš posebno simbolično i prelepo… Oni bas dobro plešu zar ne – napisala je jedna Anja.

– Snaga umesto slabosti! Optimizam umesto očajanja! Bravo! – glasi jedan od njih.

– Svaka čast i pored toliko briga i posla oko pacijenata vi plešete. Snaga je ipak u nama – piše u sledećem.

Svaka im čast, spasavaju ljudske živote i prelepo igraju tango, muzika je prelepa. Živeli ljudi dobre volje širom sveta!!!

Svi laboranti u Srbiji, da podsetimo, u toku ove godine analizirali su 2.268.962 uzoraka na korona virus. Utvrdili su da je 331.755 bilo pozitivno na kovid 19.