NAJLEPŠI SNIMAK KOJI ĆETE DANAS VIDETI: Trenutak kada kadeti postaju OFICIRI SRBIJE (VIDEO)

Promocija novih oficira Vojske Srbije ove godine je bila nešto drugačija nego ranijih godina, ali su svakako šapke poletele uvis.

Printscreen Rts

Posle 14 godina promocija mladih oficira nije održana ispred Narodne skupštine, već se poštujući mere epidemiološke zaštite vratila u krug Vojne akademije – u kasarnu “General Jovan Mišković”.

U programu ovogodišnje promocije najmlađih oficira Vojske Srbije bio je i letački i kulturni deo, nastupili su vazduhoplovi Vojske Srbije, pripadnici Garde, članovi Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane “Stanislav Binički”, dramski i muzički umetnici.

Potpukovnik Srđan Duvnjak pročitao je ukaz predsednika Republike Srbije o proizvođenju u čin potporučnika 120 kadeta 140. i 141. klase Vojne akademije i 24 kadeta šeste klase Medicinskog fakulteta VMA.

Predsednik Aleksandar Vučić dodelio je najuspešnijim kadetima pištolje sa posvetom. Prvi u rangu vida Kopnene vojske je Ognjen Zlatić, prva u rangu vida Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane je Anđela Bogojević, prvi u rangu službi Vojske Srbije je Mladen Živković i prvi u rangu Medicinskog fakulteta VMA je Hadži-Miodrag Mladenović.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je akademiji važan jubilej.

“Srbija i građani su ponosni na vojsku, to je važna institucija u koju građani imaju najveće poverenje”, istakao je Vučić.

Prema njegovim rečima, u svetu nesigurnosti, izazova, Srbija mora da ima jaku vojsku koja će sa ponosom i smelošću da štiti zemlju.

“Vojska će štiti vojnu neutralnost, ali ne na papiru već stvarnu neutralnost”, poručio je predsednik Srbije.

Juče je održana generalna proba svečane promocije najmlađih oficira Vojske Srbije, a kadetima su i dodeljene diplome i nagrade.