NAJLUĐI NAČINI DA SE SPASETE KORONE: Bizarne mere koje neki PRIMENJUJU U SRBIJI i kunu se da deluju

Glavne preporučene mere za zaštitu od koronavirusa su nošenje maske, držanje distance i redovno pranje ruku, ali nekima to nije dovoljno.

Pixabay.com

“Svaka porodica sada treba da bude svoj krizni štab”, poručila je nedavno Darija Kisić Tepavčević, a dovoljno je samo malo da oslušnete i osvrnete se oko sebe da vidite kakve su sve dodatne mere zaštite u međuvremenu razvijene u Srbiji.

Naime, naspram onih koji i dalje misle da rakijica leči sve, da korona ne postoji ili da je sveto pričešće sasvim dovoljna zaštita, tu su i oni koji su ozbiljno shvatili situaciju i pokušali da unaprede svoju bezbednost. Ponekad na malo bizarne načine, piše Nova.rs

Držanje daha

Nedavno je neko na Tviteru postavio pitanje: Da li kad neko prolazi blizu vas zaustavite disanje na tih nekoliko sekundi? Ispostavilo se da ima mnogo onih koji to rade, čak i s maskom. I ne samo na nekoliko sekundi u mimohodu – neki i kad ulaze u lift, na primer, zadržavaju dah dok ne stane, ili kad uđu u radnju… Zato se nemojte čuditi zajapurenim likovima koji istrčavaju iz zatvorenih prostora boreći se za vazduh.

“MOJ KOVID PROTOKOL”: Privatna ordinacija objavila KORAKE U LEČENJU koje nismo čuli od Kriznog štaba (FOTO)

Alkohol na masku

Od početka pandemije naučili smo da samo alkohol ubija virus, a stručnjaci su se polomili da nam objasne da ne treba da pijemo alkohol, već da ga koristimo za spoljnu upotrebu. I sad znam mnoge koji uvek uz sebe imaju bočicu s alkoholom i zalivaju i šta treba i šta ne treba.

“Moja mama prska platnenu masku iznutra alkoholom u flašici koju nosi stalno sa sobom i svako malo prska. Pijana je od kada je sve ovo počelo”, prokomentarisao je neko na Tviteru.

Beli luk

Sećamo se koliko je smešno zazvučala vest na početku pandemije da je jedna žena primljena u bolnicu pošto je pojela kilogram i po belog luka želeći da se sačuva od korone, pa joj je pozlilo. Beli luk je tradicionalni lek za sve i kod Srba, većina ga uzima kao antibiotik, a od kada može da se nađe i u kapsulama – blago nama!

Maska preko maske, a preko i vizir

Nekima je maska postala modni detalj, drugi čekaju da se struka usaglasi oko najbolje maske za koronu i zagađen vazduh, a neki nisu mogli da se odluče pa su stavili sve što imaju. Tako u radnjama, autobusima ili redovima pred ambulantama možete da vidite i ljude koji se preznojavaju sa po dve-tri različite maske i vizirom.

Za svaki slučaj – i po cenu vazduha!

NESTOROVIĆ SE ŠALIO NA RAČUN ČLANOVA KRIZNOG ŠTABA?! Objavio SKANDALOZAN VIDEO, Kon i Tiodorović besni