Imala je 7 godina, kada je prišla kralju i rekla “UDAĆU SE ZA TEBE!” Dve decenije kasnije ona je NAJMLAĐA KRALJICA na svetu (FOTO)

kraljica butana
instagram/queenjetsunpema

Kada govorimo o svetskim monarhijama koje i danas opstaju većina nas pomišlja na englesku krunu, o kojoj mediji najviše i pišu. O Megan Markl i Kejt Midlton znamo sve - čak i koji broj obuće nose, ali negde daleko žive intrigantne žene koje su zarobile srca nekih drugih kraljeva i prinčeva a o kojima se ne govori, iako su njihove životne priče podjednako, ako ne i više, intrigantne.

Najmlađa živa kraljica Džecun Pema iz Butana, ima svega 27 godina, a njena životna priča mogla bi se uporediti sa bajkom ili najlepšim Diznijevim crtaćima.

Istraživači su zvanično utvrdili da u državi Butan žive najsrećniji ljudi na svetu, a na presto ove male kraljevine Džecun je došla udajom za šarmantnog kralja Džigmea Vangčuka.

Oni su se upoznali kada je lepa Džecun imala samo 7 godina na jednom pikniku organizovanom za prijatelje kraljevske porodice.

Očarana pojavom 10 godina starijeg, mladog prestolonaslednika Butana, pritrčala mu je, povukla ga za rukav i rekla “Želela bih da se udam za tebe“.

On joj je uzvratio smehom ali i obećao da će tako i biti kad ona odraste i ako se zaljube jedno u drugo.

Ono što je tada svima delovalo kao naivna dečija šala, ostvarilo se 14 godina kasnije!

Mala slatka devojčica izrasla je u prelepu i izuzetno pametnu ženu dostojnu jednog kralja. Naime, kako je njena porodica oduvek bila bliska dvoru Butana, Džacun se školovala u najboljim školama, a pored maternjeg, tečno govori i engleski i hindu jezik.

Danas žive u srećnom braku, i imaju sina.loading...