NAJMLAĐA ŽRTVA NAPADA:U Barseloni poginula TROGODIŠNJA DEVOJČICA, ostali stradali iz 24 zemlje

napad u Barseloni
Print screen/You Tube

Među poginulim i povređenim u terorističkom napadu u Barseloni ima državljana iz najmanje 24 zemlje, piše britanski "Gardijan".

 

Kako navode, najmlađa žrtva je trogodišnja devojčica, dok je jedna šestogodišnjakinja u teškom stanju.

Španski mediji navode da je policija potvrdila da je među ubijenima u Barseloni troje Nemaca i jedna osoba iz Belgije.

Belgijski ministar je na Tviteru naveo da je u pitanju žena, ne dodajući druge detalje.

Nažalost oplakujemo belgijsku žrtve u napadu u Barseloni. Moje saučešće njenoj porodici i prijateljima – navode iz Belgije. 

Povređeni su državljani Francuske, Nemačke, Španije, Holandije, Argentine, Venecuele, Belgije, Australije, Mađarske, Perua, Rumunije, Irske, Grčke, Kube, Makedonije, Kine, Italije i Alžira, saopštila je španska agencija za civilnu zaštitu. 

AFP navodi da je iz Haga stigla informacija da je troje Holanđana povređeno. 

Francuska je saopštila da je među više od 100 povređenih u Barseloni i 26 Francuza, od kojih je 11 kritično. Grčki diplomata je prijavio da su povređene tri osobe iz njegove zemlje – žena i njeno dvoje dece. 

Povređene su i četiri osobe iz Australije, jedna osoba iz SAD i jedna osoba iz Kine. 

U napadu kombijem na pešake u istorijskom centru Barselone, u ulici La Rambla, prema poslednjem bilansu regionalnih vlasti poginulo je 13, a povređeno je više od 100 ljudi. 

Jedan od njih je i turistički vodič Stanko Lekić koji je izbegao smrt u Barseloni pošto se beli kombi kojim su upravljali teroristi zaustavio u kiosku, nekoliko metara od njega.

 

Miran dan u katalonskoj prestonici u četvrtak pretvoren u pakao za nekoliko minuta, koliko je belom kombiju trebalo da u punoj brzini i “cik-cak“ vožnjom udari u sve što se ispred njega našlo, pre nego što se zabio u kiosk, pred očima srpskog državljanina Stanka Lekića. 

Diplomatski predstavnici Srbije u Španiji angažovani su na prikupljanju podataka posle napada u Barseloni, rečeno je iz Ambasade Srbije. 

Do sada se niko nije obratio da prijavi eventualni nestanak naših državljana, navodi RTS.