Najmlađi pobednik u istoriji Slagalice: Čačanin trijumfovao u omiljenom kvizu i postao HEROJ

Marko Jelić
Printscreen/Youtube

Čačanin Marko Jelić ima 23 godine i najmlađi je pobednik kviza "Slagalica".

 

Skromni i staloženi Marko najavio je da će novčani iznos od 200.000 dinara uglavnom potrošiti na putovanja, a poklone koje je dobio u kvizu dao je roditeljima.

 
– Sestra Marija i drugari Srđan, Nikola i Aleksandar bili su sa mnom u studiju tokom finalne emisije. Sestra je javila mojima, otac je vest najnormalnije primio, dok je majka, pošto je šetala, morala da sedne jer je zaplakala od sreće. Dobio sam dosta čestitki i SMS poruka, čak i od ljudi koje ne poznajem. Komšije iz Čačka pratile su svaku emisiju, za njih sam junak. Na leto, kad okupim društvo još jednom ću proslaviti pobedu – priča Marko za sajt Priče sa dušom.

Na pitanje zašto je baš roditeljima odlučio da pokloni tehničke uređaje koje je dobio kao pobednik kviza, iskreno odgovara:

– Tehnologija u kući je bila poprilično zastarela pa sam im kupio novi računar i televizor – kaže Marko.

Nadmetanje je trajalo dva meseca, a Marko je učestvovao u 14 emisija. Ranije je mnogo puta slao prijave nadajući se da će ga pozvati, a kada je saznao da se za jedan ciklus prijavi i po 2.500 ljudi, shvatio je da je bio srećne ruke.

– Porodično godinama gledamo Slagalicu i pred televizorom sam uvek bio odličan. Omiljene igre su mi “Ko zna, zna” i “Moj broj”, a najbolje sam potkovan znanjem iz geografije i sporta. Nikad nisam igrao igrice, nemam ni fejsbuk, a od detinjstva čitam knjige, zanimaju me geografski i istorijski atlasi, stari filmovi, obrazovni program – kaže Marko i seća se da je u osnovnoj školi išao na takmičenja iz matematike, hemije, fizike, engleskog jezika.

– Uspeh mi je bio najbitniji i ne bih imao ništa protiv i da nisam dobio nagrade. Finale mi je bilo najuzbudljivije jer sam preokrenuo rezultat i pobedio – ispričao je Marko za sajt Priče sa dušom.

Marko je najavio da će na nagradno putovanje na Skijatos povesti svog cimera Srđana, nakon čega će posetiti Građevinijadu, a zatim prionuti na učenje na master studijama Pravnog fakulteta.