Nemojte da vas zavaraju njihova nevina lica! Ova deca su OSUĐENA NA DOŽIVOTNU ROBIJU zbog jezivih zločina

Erik Smit
print screen

Samo u Americi trenutno oko 1200 ljudi služi doživotne kazne zatvora za zločine koje su počinili kao maloletnici. Među njima, najviše je ubica!

 

Već godinama Vrhovni sud SAD raspravlja o tome da li je u redu maloletne ubice osuđivati na doživotnu robiju. Godine 2010. presuđeno je da takva kazna može da se dosudi samo ako je u pitanju ubistvo.

Ovo ipak nije automatski značilo i oslobađanje onih maloletnika koji su se već nalazili iza rešetaka za počinjena krivična dela koja nisu uključivala ubistvo. Preko 80 odsto dece-kriminalaca odraslo je u nasilnom okruženju i trpela su seksualno nasilje, piše portal Allday.com.

Da li mislite da deca-zločinci zaslužuju doživotne kazne? Pre nego što definitivno odgovorite, pogledajte njihove priče:

1. Lajonel Tejt 

 

Lajonel je ubio svoju komšinicu koja je imala 6 godina, dok je on imao 13, što ga čini i najmlađim osuđenikom na doživotnu kaznu zatvora bez mogućnosti pomilovanja. Tejt je tvrdio 1999. godine da su samo vežbali rvanje “kao u filmovima”, ali telo devojčice je bilo izgaženo i prebijeno sa mnogim prelomima i frakturama kostiju.

2. Brajan Li Drejper

 

Brajan je sa drugom Torijem Adamčikom isplanirao ubistvo drugarice iz škole Džesi Džo Stodart kada su imali 16 godina. Oni su ušli u njenu kuću, ugasili svetlo i izboli je 29 puta. I dalje krive jedan drugog za zločin dok služe doživotnu robiju.

3. Džošua Filips

 

Džošua je imao samo 14 godina kada je 1999. uzboo i udavio svoju 8-godišnju komšinicu i sakrio telo ispod svog kreveta. Njegova majka je našla njeno telo kada je počela da rasprema njegovu sobu zbog užasnog smarda koji je iz nje počeo da se širi. “Opravdanje” za zločin mu je bio strah da će ga njen otac ubiti ako sazna da ju je pogodio bejzbol loptom.

Služi doživotnu kaznu bez mogućnosti pomilovanja.

4. Erik Smit

 

Erik je 1993. imao samo 13 godina kada je svog 4-godišnjeg komšiju namamio u šumu, ubio ga ispustivši mu kamen na glavu i potom ga sodomizovao granom. Erik je, budući da je bio žrtva vršnjačkog nasilja, bes usmerio ka mlađima od sebe. 

Sada ima 36 godina i puštanje na uslovnu slobodu mu je odbijeno osam puta.

5.Kenet Jang

 

Za razliku od ostalih slučajeva sa ove liste Kenet Jang nije počinio ubistvo iako služi doživotnu kaznu zatvora. On je imao 15 godina kada je morao da učestvuje u oružanoj pljački jer je diler koji je prodavao drogu njegovoj majci pretio da će ubiti celu njegovu porodicu. On je čak tokom pljačke spasao jednu ženu od sliovanja ali ga je sud ipak osudio na doživotnu robiju.