Pred stanicom je policijski kordon.

Njima se se prethodno pridružili predstavnici incijative Ne davimo Beograd.

Učenici su istakli da su došli jer je njihov drug bespravno uhapšen, zato što je učestvovao u protestima, i osuđen po kratkom postupku na 30 dana u Padinskoj skeli.

Beta

Oni su naveli  da nisu došli zbog vlasti, opozicije ili protesta Jedan od pet miliona, već da pruže podršku, solidarišu se sa uhapšenim školskim drugom kome je, kako su rekli, oduzeto pravo da normalno završi četvrtu godinu, pravo na obrazovanje i normalan život.

Učenički protest podrške Pavlu Cvejiću koji je priveden zbog ulaska u zgradu Radio-televizije Srbije na protestu “Jedan od pet miliona” počeo je ispred Filološke gimnazije gde se okupilo više od stotinu učenika i profesora. Oni su peške kroz centar grada krenuli ka zgradi u bulevaru Despota Stefana.

Među okupljenima su predsednik opštine Stari grad Marko Bastać i predstavnici Demokratske stranke Maja Videnović, Balša Božović, Goran Ćirić, Nada Kolundžija i organizatori protesta “Jedan od pet miliona”.

Oni nose transparente “Pravda za Pavla”, “Nije srpski ćutati na krivdu”, “Evo zašto mladi odlaze” i “Zašto nam hapsite drugove”.loading...