NAJNOVIJI DNEVNI IZVEŠTAJ O KORONA VIRUSU: Danas nešto manje brojke od onih na koje smo navikli

U poslednja 24 sata u Srbiji su registrovana 3.534 slučajeva koronavirusa, a preminule je još 54 osobe.

Pixabay.com/Kolaž

U Kruševcu je u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, otvorena nova kovid bolnica, kapaciteta 500 mesta, koja će doprineti jačanju zdravstvenog sistema u borbi protiv koronavirusa.

Epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon rekao je za RTS da u svakom slučaju potencijal virusa polako pada, ne bismo smeli da dozvolimo da se situacija pogorša.

“Medicinski deo Kriznog štaba ne podržava popuštanje mera, relanost je takva kakva jeste, zreli smo ljudi, videćmo”, rekao je Kon.

Član Kriznog štaba, epidemiolog Branislav Tiodorović rekao je da je primetan blagi pad broja novozaraženih koronavirusom, ali je upozorio da je zdravstveni sistem i dalje prenapregnut.

Tiodorović je poručio onima koji dolaze u Srbiju da se ponašaju kao u državama iz kojih dolaze, Austriji, Nemačkoj, gde su na snazi vrlo stroge mere.

Intenzivna nega kovid bolnice Kliničkog centra Niš je pod konstantnim pritiskom već devet meseci, a posebno u ovom trećem piku epidemije koronavirusa kada je gotovo svakog dana na ivici maksimalnih kapaciteta, izjavio je direktor Klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju Kliničkog centra u Nišu Radmilo Janković.