NAJNOVIJI KORONA PRESEK: Stanje u Srbiji ALARMANTNO, raste broj preminulih

Prema poslednjem preseku, u Srbiji je za 24 sata od kovida 19 preminulo još 26 osoba. Potvrđeno je 4.668 novih slučajeva zaraze korona virusom.

Pixabay.com/Kolaž

Aktuelna epidemiološka situacija, prema analizi medicinskog dela Kriznog štaba, je vanredna.

Za vikend će na teritoriji Srbije sve biti zatvoreno, osim objekata vezanih za prehranu, apoteka i benzinskih pumpi. Mere će biti kao i prošlog vikenda, s tim što su otkazane i sve manifestacije, rekao je Zoran Gojković posle sednice Kriznog štaba.

Tokom vikenda biće održane dodatne konsultacije i u ponedeljak će se odlučiti na koji način će se nastaviti s merama, istakao je Gojković.

Direktorka kovid bolnice u Batajnici Tatjana Adžić Vukičević izjavila je da je situacija kada je reč o epidemiji koronavirusa alarmantna, kritična i zabrinjavajuća.

Verica Jovanović, direktorka Instituta “Batut” rekla je za RTS da su mere koje su donete prošle nedelje uticale na smanjenje transmisije u populaciji, ali kaže da je individualna odgovornost od velikog značaja.

Na beogradski aerodrom jutros oko devet sati sleteo je avion sa medicinskom opremom, koja je donacija Ujedinjenih Arapskih Emirata.