NAJNOVOJI PODACI O EPIDEMIJI U SRBIJI: Jedna osoba preminula od korona virusa

Prema poslednjim informacijama, u Srbiji je od kovida 19 preminula još 1 osoba. Koronavirus je potvrđen kod još 34 ljudi.

Pixabay

U poslednja 24 sata testirano je 2.488 ljudi, a virus je registrovan kod njih 34.

Od početka epidemije u Srbiji je preminulo 239 ljudi.

Hospitalizovano je 657 ljudi, od čega je 12 pacijenata na respiratorima. Izlečeno je 5.920 osoba.

Mađarska je otvorila granice za državljane Srbije koji danas od 10 sati mogu da uđu u Mađarsku bez testa na kovid 19 i četrnaestodnevnog karantina u susednoj zemlji, na svih devet graničnih prelaza.

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da se planira uvođenje brzih testova na antitela i da će taj test građani najverovatnije plaćati oko 1.000 ili 1.200 dinara.

Kompanija “Jura” više nije lokalno žarište koronavirusa. Od gotovo 2.600 testiranih radnika 42 su pozitivna. Većina nije imala nikakve simptome ili je imala lakšu kliničku sliku.

U turskoj fabrici tekstila “Kajzen” pozitivna su još dva radnika, tako da je sada ukupan broj 25. Prvi slučaj zarazen potvrđen i u fabrici PKC.

Institut za javno zdravlje u Prištini objavio je da proteklog dana nije bilo registrovanih novih slučajeva zaraze koronavirusom na Kosovu, što je prvi put od 13. marta kada su zabaleženi prvi primeri infekcije.