Najosramoćenija žena Amerike progovorila posle 20 godina: Šta je Monika Levinski rekla o aferi sa Klintonom?

Klinton i Levinski
Beta

“Potpuno sam svesna toga kako me ljudi gledaju. U mom slučaju, vreme ne leči baš sve. Uvek ću u očima javnosti ostati upamćena kao ljubavnica Bila Klintona", kaže za Gardijan Monika Levinski, koja je imala 20-tak godina kad se zaljubila u tadašnjeg predsednika SAD - što joj je uništilo život.

 

Monika je u Londonu završila psihologiju. Tamo već godinama živi i radi. Iako su svi bili blagonakloni prema njoj u glavnom gradu Engleske, jednom je doživela groznu situaciju.

“Sedela sam u baru u centru grada, svega tri dana pošto sam se doselila. Počela sam da pričam sa jednom ženom koja je delovala izuzetno prijatno. Razgovor je trajao skoro sat vremena, da bi mi onda ona iznenada rekla da poznaje neke moćne ljude, da nisam smela da dolazim u Englesku jer sam nepoželjna. Takve stvari, koliko god glupo delovale, uvek vam pravo u lice saspu vašu prošlost i na površinu izbace stvari za koje ste mislili da su potisnute i zaboravljene. To je bio isti onaj osećaj kada me je Linda izdala. Osećala sam se nemoćno”, kaže Monika.

Linda je, zapravo, njena bivša drugarica sa kojom je radila u Beloj kući I kojoj se poverila da je u vezi s predsednikom. Linda ju je “izdala”, tačnije, tajno je snimala njene i Bilove razgovore i sve predala FBI-u. Tada joj je Linda priredila “sačekušu” u restoranu, agenti su došli po Moniku i rekli su joj da istražuju predsednika za seksualno uznemiravanje i da mora da sarađuje, u suprotnom ide u zatvor na 27 godina.

“Nazivali su me glupačom i kurvom. Biti u središtu tog medijskog vrtloga bilo je zasita zastrašujuće. Dosta toga imalo je i veze sa tim što sam žena. Naravno, šef me je iskoristio, ali ću uvek ostati pri tome da se radilo o vezi na koju smo oboje pristali. Zlostavljanje je počelo kasnije, kada sam postala žrtveni jarac kako bih zaštitila njegovu poziciju. Klintonova administracija, ostali političari i mediji su me žigosali, a taj je žig ostao jer je bio prožet moći“, kaže ona.

Monika Levinski je jedna od najosramoćenijih ličnosti 20. veka, konstatuje Gardijan.