Tražili smo NAJSKUPLJU KNJIGU NA SAJMU i pronašli jedno delo O BEOGRADU (FOTO)

Sajam knjiga
Dnevno.rs

Ako ste se pitali koja je najskuplja knjiga na Sajmu knjiga, našli smo odgovor koji će vas iznenaditi.

 

Na ovogodišnjem 61. beogradskom sajmu knjiga, koji nosi radni naziv “Knjige u ruke” može se videti široka lepeza izdavača i bogata ponuda naslova, raznih žanrova i iz svih sfera. Pored beletristike i stručne literature, ove godine je primetan i porast izdavača i dela iz religijske sfere.

Među svim tim naslovima koji se nude ljubiteljima knjiga, naš portal je tražio najskuplju knjigu.

Među naslovima za koje je potrebno da dobro “odrešite kesu” ističu se kuvari (“Veliki kuvar” na sajamskom popusti košta 5.440 dinara), rečnici (Berlicov deluks rečnik košta 6.990 dinara) i enciklopedije (“Ilustrovana istorija Srba” ili “Porodična enciklopedija o zdravlju” za po 7.990 dinara). 

 

Foto: Dnevno.rs

Među svim tim “paprenim” knjigama ističe se i jedna o našem glavnom gradu. Reč je o kvalitenoj monografiji “Moj Beograd”, autora Dragoljuba Zamurovića, čiji je izdavač Laguna.

To je ujedno i najskuplja knjiga koju mi imamo na štandu. Reč je o fantastičnom delu, knjizi za sva vremena sa čarobnim fotografijama našeg grada i pričama iz ugla autora koji je Beograd opisao onako kako ga on vidi. Njena cena je 8.000 dinara, ali trenutno je sajamski popust od 50 odsto, pa se može kupiti za 4.000 dinara – kaže za Dnevno.rs Tanja Vučković iz Lagune i dodaje da je ovo delo savršen poklon nekome ko prvi put dolazi u naš grad.

 

Foto: Dnevno.rs

Knjiga postoji i na srpskom i na engleskom jeziku. 

 

Foto: Dnevno.rs

Da li ste vi zapazili neko delo za koje je potrebno “odrešiti kesu”? Pišite nam u kometarima!